Walking on a Sleeping Elk, ένα ντοκιμαντέρ για μία απαγορευμένη ζώνη γύρω από το εργοστάσιο Chernobyl

POP UP TEAM
/
10 Σεπτεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Στο Walking on a Sleeping Elk παρουσιάζονται στιγμές της ζωής σε μία περιοχή της Ουκρανίας, η οποία κηρύχθυκε απαγορευμένη μετά το γνωστό, παγκοσμίως, ατύχημα που έγινε στο πυρηνικό εργοστάσιο Chernobyl το 1986. Ειδικότερα, γίνεται λόγος για τις προσπάθειες εξερεύνησης του πιο πάνω τόπου από απλούς ανθρώπους και τις συνθήκες του βίου εντός του, μετά τη σχεδόν ολοκληρωτική εγκατάλειψή του από τους κατοίκους του.

Αυτό το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ θα αρέσει στο κοινό που ενδιαφέρεται για τη βιομηχανική αρχαιολογία και τα φυσικά τοπία, καθώς δείχνει πολλά ερείπια κτισμάτων, ζώα και φυτά.  Επίσης, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων αγαπούν τα περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας, αφού ο τρόπος κινηματογράφησης της σκηνοθέτριας Maryna Makarenko (http://marynamakarenko.com/WALKING-ON-A-SLEEPING-ELK), του Angel Angelov και του χειριστή drone Ivan Lituha δίνει στο θεατή την εντύπωση πως συμμετέχει σε ηλεκτρονικό παιχνίδι.

WOASE 01 670

Τέλος, αξιομνημόνευτη είναι και η χρήση της ηλεκτρονικής μουσικής των Lukas Grundmann και Davide Luciani, που συνδυάστηκε καλά με το περιβάλλον στο οποίο παιζόταν, γιατί σε αντίστοιχους άδειους και έρημους χώρους, όπως αυτούς της συγκεκριμένης ταινίας, έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές, το παραπάνω μουσικό είδος, στο παρελθόν, στα πλαίσια συναυλιών, σε όλο τον κόσμο.

Το film προβλήθηκε πρόσφατα, δωρεάν, μέσω της διαδικτυακής σελίδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (https://festivalierapetra.gr/), μεταξύ 07 και 21/08/2021, κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ του. Σύμφωνα με τους τίτλους τέλους του η παραγωγή του έγινε από το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου το 2020.

Κώστας Καγκελίδης

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved