Oppenheimer: Ο Christopher Nolan αναδημιούργησε μια πυρηνική έκρηξη χωρίς CGI

Wikimedia Commons / HellaCinema
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
14 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Ο Christopher Nolan κατασκεύασε μια πυρηνική βόμβα.

Ο διάσημος σκηνοθέτης, του οποίου η ταινία Oppenheimer κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου 2023, χαρακτήρισε το εφέ ως «μια τεράστια πρόκληση που πρέπει να κατακτήσεις».

Φυσικά και δεν έφταιξε πραγματική πυρηνική βόμβα. Αλλά, σε αυτό που μπορούμε μόνο να φανταστούμε ως μια τρελή απόπειρα να ξεπεράσει τον δικό του Joker, όπως και την ταινία Barbie της Greta Gerwig, που θα κάνει πρεμιέρα την ίδια μέρα με το Oppenheimer – ο Nolan ανακοίνωσε ότι βρήκε έναν τρόπο να αναδημιουργήσει μια πυρηνική έκρηξη χρησιμοποιώντας μόνο πρακτικά εφέ και τρικ. Αν και δεν έχει αποκαλύψει ποιες είναι στην πραγματικότητα αυτές οι μέθοδοι, είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεν περιλαμβάνουν πραγματικά την κατασκευή μιας πυρηνικής βόμβας.

«Νομίζω ότι η αναδημιουργία της πυρηνικής δοκιμής Trinity (η πρώτη έκρηξη πυρηνικού όπλου, στο Νέο Μεξικό) χωρίς τη χρήση ψηφιακών γραφικών σε υπολογιστή, ήταν μια τεράστια πρόκληση που έπρεπε να αναλάβουμε», είπε ο σκηνοθέτης στο Total Film σε μια πρόσφατη συνέντευξή του.

Και συνέχισε: «Ο Andrew Jackson, ο ειδικός των οπτικών εφέ, έψαχνε τρόπους για να μπορούσαμε να κάνουμε πολλά από τα οπτικά εφέ της ταινίας με πρακτικούς τρόπους, από την αναπαράσταση της κβαντικής δυναμικής και της κβαντικής φυσικής μέχρι το ίδιο το τεστ Trinity. Υπήρχαν τρομερές πρακτικές προκλήσεις στις ακραίες καιρικές συνθήκες στο Νέο Μεξικό».

Ενώ μπορεί να μην μάθουμε ποτέ την ακριβή φύση αυτών των προκλήσεων, όπως για παράδειγμα την απόκτηση της μεγαλύτερης μηχανής ομίχλης στον κόσμο, τα πρακτικά εφέ δεν είναι κάτι καινούργιο για τον σκηνοθέτη του Inception και του Tenet. Αυτός είναι ο σκηνοθέτης που ανέτρεψε ένα 18τροχο φορτηγό με έναν πραγματικό κασκαντέρ στην θέση του οδηγού και ανατίναξε ένα ολόκληρο αεροσκάφος 747.

Ενώ ο Nolan μπορεί να υποδύεται τον Oppenheimer πίσω από την κάμερα, ο διαβόητος φυσικός θα υποδυθεί από τον Cillian Murphy στην ταινία. Οι Florence Pugh, Robert Downey Jr, Emily Blunt, Gary Oldman, Matt Damon και Rami Malek συμπληρώνουν το φανταστικό καστ της ταινίας.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου 2023.

http://www.youtube.com/watch?v=ZBRSsfYB2cA

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved