Ο Kumail Nanjiani υπερασπίστηκε τον Scorsese και τον Tarantino στο να επικρίνουν την Marvel

Wikimedia Commons / Gage Skidmore
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
13 Ιανουαρίου, 2023

«Αν ο Scorsese δεν έχει κερδίσει το δικαίωμα να έχει άποψη για τις ταινίες, τότε κανείς μας δεν πρέπει να μιλάει», είπε ο Nanjiani.

Ο Kumail Nanjiani, πρωταγωνιστής του “Eternals” της Marvel, υπερασπίστηκε πρόσφατα το δικαίωμα των σκηνοθετών Martin Scorsese και Quentin Tarantino να επικρίνουν το Marvel Cinematic Universe.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έπαιξε τον Kingo στην ταινία της Marvel του 2021, είπε στο Esquire σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα ότι η μακροχρόνια συνεισφορά του Tarantino και του Scorsese στην κινηματογραφική βιομηχανία είναι αρκετή για να δικαιολογήσει τις απόψεις τους.

«Προφανώς μου αρέσουν οι ταινίες που κάνει ο Tarantino ή ο Scorsese και μπορεί να διαφωνώ με την άποψη του Scorsese για τις ταινίες με υπερήρωες, αλλά εννοώ, ποιος άλλος έχει κερδίσει το δικαίωμα να έχει άποψη; Εάν ο Scorsese δεν έχει κερδίσει το δικαίωμα να έχει άποψη για τις ταινίες, τότε κανείς από εμάς δεν πρέπει να έχει γνώμη για τις ταινίες», είπε ο Nanjiani στη συνέντευξη.

Είπε επίσης ότι ήταν μπερδεμένος από τη διαμάχη γύρω από τις δηλώσεις τους. «Είναι τόσο περίεργο που οι άνθρωποι εκνευρίζονται γι’ αυτό». Ο Tarantino εμφανίσθηκε σε ένα podcast τον Νοέμβριο, κατακρίνοντας τη «Marvel-οποίηση του Χόλιγουντ», λέγοντας ότι οι ηθοποιοί που γίνονται διάσημοι μέσα από ρόλους υπερήρωων δεν είναι πραγματικοί αστέρες του κινηματογράφου.

Ο ηθοποιός της Marvel, Simu Liu, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, κατέκρινε τον Tarantino για τα σχόλιά του σε tweets που έχουν πλέον διαγραφεί. «Αν οι μόνοι φύλακες για τα μεγάλα σαλόνια του Χόλιγουντ ήταν ο Tarantino και ο Scorsese, δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσω σε μια ταινία 400 εκατομμυρίων δολαρίων», έγραψε ο Liu. «Είμαι σε δέος για την κινηματογραφική τους ιδιοφυΐα. Είναι υπερβατικοί δημιουργοί. Αλλά, δεν έχουν το δικαίωμα να μου την λένε σε μένα ή σε κανέναν άλλον». Έγραψε επίσης στο Twitter ότι η «Χρυσή Εποχή» του κινηματογράφου ήταν «λευκή σαν την κόλαση».

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Scorsese επέκρινε το είδος ταινιών με υπερήρωες, συγκρίνοντας τις ταινίες με λούνα παρκ. «Ειλικρινά, το πιο κοντινό που μπορώ να σκεφτώ για αυτά, όσο καλοφτιαγμένα κι αν είναι, με ηθοποιούς να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν υπό τις περιστάσεις, είναι τα λούνα παρκ», είπε σε συνέντευξή του στο Empire Magazine. «Δεν είναι ανθρώπινος κινηματογράφος που προσπαθεί να μεταφέρει συναισθηματικές και ψυχολογικές εμπειρίες σε έναν άλλο άνθρωπο».

Μετά τις αντιδράσεις για τα σχόλιά του, ο Scorsese δημοσίευσε ένα άρθρο στους The New York Times όπου ξεκαθάρισε τη στάση του λέγοντας ότι δεν μιλούσε για την ποιότητα των ταινιών. Αντίθετα, είπε ότι ανησυχεί ότι η «οικονομική κυριαρχία» των μεγαλύτερων franchise θα καταστήσει πιο δύσκολη την επιτυχία των μικρότερων ταινιών.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved