Με τεχνολογία deepfake, o Tom Hanks και η Robin Wright στη νέα ταινία του Robert Zemeckis

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
2 Φεβρουαρίου, 2023

Ο Zemeckis συνεργάστηκε με τη Metaphysic Live, την εταιρεία πίσω από τα viral deepfakes του Tom Cruise.

Ο Robert Zemeckis συνεργάζετει ξανά με τον Tom Hanks και την Robin Wright για τη νέα του ταινία. Και επειδή η τεχνολογία έχει ξεφύγει, ο σκηνοθέτης του Forrest Gump θα χρησιμοποιήσει τεχνικές AI για να κάνει τους ηθοποιούς να φαίνονται πιο νέοι.

Το νέο project του σκηνοθέτη είναι η μεταφορά του graphic novel, Here του Richard McGuire, το οποίο ακολουθεί τους ενοίκους ενός δωματίου κατά τη διάρκεια πολλών ετών. Προκειμένου να κάνει το πέρασμα του χρόνου όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό, θα συνεργαστεί με την εταιρεία Metaphysic Live, η οποία δημιούργησε τα διάσημα deepfakes του Tom Cruise το 2021.

http://www.youtube.com/watch?v=iyiOVUbsPcM

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί τεχνικές αντικατάστασης προσώπων και εφέ απογήρανσης στις ζωντανές ερμηνείες των ηθοποιών για να κάνει τους καλλιτέχνες να φαίνονται εντελώς διαφορετικοί — χωρίς τη βοήθεια επιπλέον οπτικών εφέ.

«Πάντα με τραβούσε η τεχνολογία που με βοηθά να πω μια ιστορία. Με το Here, η ταινία απλά δεν θα λειτουργούσε χωρίς οι ηθοποιοί να μεταμορφωθούν σε νεότερες εκδοχές του εαυτού τους. Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Metaphysic κάνουν ακριβώς αυτό, με τρόπους που ήταν προηγουμένως αδύνατοι», είπε ο Zemeckis σε μια δήλωση.

«Έχοντας δοκιμάσει κάθε πτυχή της τεχνολογίας αντικατάστασης προσώπου και απογήρανσης που είναι διαθέσιμη σήμερα, η Metaphysic είναι σαφώς οι παγκόσμιοι ηγέτες σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης υψηλής ποιότητας και αποτελούν την ιδανική επιλογή για αυτήν την απίστευτα προκλητική, συναισθηματική ταινία».

Ο Paul Bettany και η Kelly Reilly συμπληρώνουν το καστ του Here, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024. Πριν από αυτό, ο Zemeckis και ο Hanks συνεργάστηκαν για την ταινία Πινόκιο, η οποία βγήκε στο Disney+ πέρυσι.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved