Ο Mark Hamill υπογράφει αφίσες «Star Wars» για να βοηθήσει την Ουκρανία

Wikimedia Commons / Dick Thomas Johnson
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
6 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο ηθοποιός δεν έχει πουλήσει αυτόγραφα αντικείμενα Star Wars εδώ και έξι χρόνια.

Ο Mark Hamill ανακοίνωσε σε μια νέα συνέντευξη στο Politico ότι θα υπογράψει περιορισμένης έκδοσης αφίσες Star Wars, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για τη προμήθεια drones του ουκρανικού στρατού εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου της χώρας εναντίον της Ρωσίας. Ο πόλεμος θα συμπληρώσει 12 μήνες διάρκεια στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Mark Hamill ονομάστηκε πρεσβευτής του προγράμματος «Στρατός Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών» της Ουκρανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Αποφασίσαμε να υπογράψουμε αφίσες του Star Wars, σε περιορισμένο αριθμό», είπε ο Hamill στο Politico. «Για πραγματικούς σκληροπυρηνικούς συλλέκτες – ειδικά εκείνους που έχουν διαθέσιμο εισόδημα – μπορείτε να πάρετε πολύ περισσότερα χρήματα … από ό, τι φαντάζεστε». Ο Mark Hamill σημείωσε ότι οι αφίσες θα πιάσουν αρκετά υψηλή τιμή στην αγορά καθώς δεν έχει πουλήσει υπογεγραμμένα αντικείμενα Star Wars από την περιοδεία προώθησης του franchise το 2017.

«Απλώς δεν είναι κάτι που κάνω», είπε ο ηθοποιός, προσθέτοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος που υπογράφει merchandise, αν αυτό σημαίνει ότι θα ωφελήσει την Ουκρανία, καθώς ο αγώνας της χώρας εναντίον της Ρωσίας ήταν «έμπνευση». Για τον Mark Hamill, η αξιοποίηση της φήμης του για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την Ουκρανία έχει να κάνει με το «σωστό και το καλό όλων, αντί να είναι αποκλειστικά για το προσωπικό συμφέρον». Ταυτόχρονα, ο Mark Hamill τόνισε ότι το να μπλέκεις τις ταινιες στη συζήτηση γύρω από τον πόλεμο δεν πρέπει να κρύβει «την αληθινή φρίκη αυτού που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί».

«Το ένα είναι πραγματικά ένα παραμύθι για παιδιά, αρχικά αυτό ήταν το Star Wars», είπε ο Hamill. «Και η πραγματικότητα, η σκληρή πραγματικότητα αυτού που συμβαίνει στην Ουκρανία, είναι οδυνηρή». Ο Mark Hamill πρόσθεσε, «Οτιδήποτε μπορώ να κάνω για την Ουκρανία, όσο μικρό κι αν είναι, είναι κάτι που αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω… Τα drones είναι τόσο ζωτικής σημασίας σε αυτή τη σύγκρουση. Είναι τα μάτια στον ουρανό. Προστατεύουν τα σύνορα, παρακολουθούν».

Τον Σεπτέμβριο, όταν ο Mark Hamill ονομάστηκε πρεσβευτής του προγράμματος drone της Ουκρανίας, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέδωσε μια δήλωση επαινώντας τον θρυλικό ηθοποιό. «Mark, έγινες ο πρώτος πρεσβευτής που βοηθά την Ουκρανία να συγκεντρώσει κεφάλαια για να στηρίξει τους υπερασπιστές της», είπε ο Ζελένσκι. «Για τους Ουκρανούς, αυτό σημαίνει πολλά. Όπως και στο Star Wars, το καλό θα θριαμβεύσει επί του κακού και το φως θα νικήσει το σκοτάδι. Με εσένα στην ομάδα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται drones για να προστατεύσουν τη γη τους, την ελευθερία τους και τις αξίες ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου», πρόσθεσε ο Hamill στη δήλωσή του εκείνη την εποχή. «Αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη στιγμή για να ενωθούν όλοι και να βοηθήσουμε την Ουκρανία να σταθεί όρθια σε αυτόν τον πόλεμο με την αυτοκρατορία του κακού». Σύμφωνα με το Politico, ο αριθμός των poster που θα υπογράψει ο Hamill δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Οι πωλήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved