Ο Alec Baldwin μηνύεται από τρία μέλη του συνεργείου του Rust για μετατραυματικό στρες

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
1 Μαρτίου, 2023

Τρία μέλη από το συνεργείο του Rust μηνύουν τον Alec Baldwin και τους παραγωγούς της ταινίας, ισχυριζόμενοι ότι έχουν άγχος και μετατραυματικό στρες ως αποτέλεσμα του θανατηφόρου πυροβολισμού της κινηματογραφίστριας της ταινίας.

Τα τρία μέλη του συνεργείου βρίσκονταν στο κτίριο της εκκλησίας, στο Bonanza Creek Ranch κοντά στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του Alec Baldwin, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί θανάσιμα η Halyna Hutchins και ο σκηνοθέτης Joel Souza. Ο Alec Baldwin αρνήθηκε ότι τράβηξε τη σκανδάλη, αν και οι εισαγγελείς τον έχουν κατηγορήσει για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επειδή φέρεται να πυροβόλησε το όπλο ενώ ήταν στραμμένο στον Halyna Hutchins.

Οι ενάγοντες στην πιο πρόσφατη μήνυση είναι ο Ross Addiego, ο χειριστής της κάμερας, η Doran Curtin, υπεύθυνη κουστουμιών και ο Reese Price, βοηθός σκηνοθέτη. Σύμφωνα με τη μήνυση και οι τρεις βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από τον Baldwin όταν έγινε το δυστύχημα, αφήνοντάς τους «τραύματα από την έκρηξη» εξαιτίας του εκκωφαντικού ήχου του πυροβολισμού. Σύμφωνα με την καταγγελία, η Hutchins έπεσε στο έδαφος ακριβώς μπροστά στην Curtin.

«Παρακολουθούσε σοκαρισμένη καθώς η Hutchins έπιαωε την κοιλιά της», αναφέρει η μήνυση. «Η Curtin έβαλε τα χέρια της στο στομάχι της Hutchins, προσπαθώντας να βοηθήσει και να καταλάβει τι συνέβαινε. Καθώς το χάος συνεχιζόταν, η Curtin οδηγήθηκε έξω από την εκκλησία. Μόλις βγήκε έξω, κατέρρευσε από τα αποτελέσματα της έκρηξης και το σοκ του πυροβολισμού».

Η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι οι παραγωγοί προσπαθώντας να μειώσουν τα έξοδα, προσέλαβαν άτομα που είχαν αποτελέσει αντικείμενο προηγούμενων καταγγελιών για θέματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του David Halls, του πρώτου βοηθού σκηνοθέτη. Η αγωγή κατηγορεί επίσης τους παραγωγούς για την πρόσληψη της υπεύθυνης οπλισμού, Hannah Gutierrez Reed παρά την έλλειψη εμπειρίας της, επειδή φέρεται να ήθελαν μια «γρήγορη και φθηνή παραγωγή».

Η μήνυση κατηγορεί επίσης τον Baldwin, επειδή δεν έδωσε προσοχή κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης όπλων και για την παράβλεψή του να διασφαλίσει ότι το όπλο δεν ήταν γεμάτο με πραγματική σφαίρα. Ο ίδιος ο Baldwin έχει δήλωσε αθώος για κακούργημα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ εκπρόσωπός του έχει αρνηθεί να σχολιάσει.
Η Gutierrez Reed, όπως και ο Baldwin, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ακούσιας ανθρωποκτονίας, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Στο μεταξύ, οι τρεις ενάγοντες ενώνονται και με άλλα μέλη του συνεργείου που έχουν καταθέσει μηνύσεις στο Νέο Μεξικό και την Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένου του υπεύθυνου σεναρίου, του γιατρού και ενός ακόμη βοηθού. Σε μία από αυτές τις αγωγές, οι δικηγόροι του Baldwin απάντησαν με νέα αγωγή, υποστηρίζοντας ότι άλλα τέσσερα άτομα ήταν υπαίτια για τον πυροβολισμό, αλλά δεν ήταν ο πελάτης τους.

Ο σύζυγος της Hutchins, Matthew, υπέβαλε μήνυση πριν από ένα χρόνο. Τον Οκτώβριο συμφώνησε σε μια διευθέτηση που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της ταινίας. Οι παραγωγοί αναμένουν να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα αυτή την άνοιξη στη Μοντάνα, με τον Baldwin να εξακολουθεί να είναι ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας. Οι γονείς και η αδερφή της Hutchins υπέβαλαν μήνυση αυτόν τον μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Rust Movie Productions συμφώνησε να πληρώσει 100.000 δολάρια για να διευθετήσει μια αναφορά για την ασφάλεια στο σετ από το Γραφείο Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας του Νέου Μεξικού.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved