Ο Nicolas Cage μιλάει για το Marvel Universe και για την ταινία Superman που δεν έγινε ποτέ

Wikimedia Commons / nicolas genin
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
8 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Nicolas Cage είναι ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα. Με ένα Όσκαρ, ένα βραβείο SAG και μια Χρυσή Σφαίρα, ο ηθοποιός έχει παίξει σε πολλά διαφορετικά είδη τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, γεγονός που τον έκανε τον τέλειο αποδέκτη του βραβείου Legend & Groundbreaker από το περιοδικό Variety στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι.

Κατά την παραλαβή του βραβείου του το βράδυ της Κυριακής, ο Nicolas Cage μίλησε για τα πολυάριθμα έργα στα οποία έχει δουλέψει — ακόμα και αυτά που δεν έγιναν ποτέ. Αν και έχει μπλεχτεί με τον κόσμο των υπερηρώων, δεν υπήρξε ποτέ πραγματικά κομμάτι του κινηματογραφικού σύμπαντος.

«Πρέπει να είμαι καλός με τις ταινίες της Marvel, γιατί το όνομά μου προέρχεται από έναν χαρακτήρα του Stan Lee που ονομάζεται Luke Cage. Τι να κάνω; Να μιλήσω άσχημα για το MCU; Ο Stan Lee είναι ο πατέρας μου κατά ένα σουρεαλιστικό τρόπο. Αυτός με ονόμασε», είπε όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση των ταινιών με υπερήρωες σήμερα. «Καταλαβαίνω ποια είναι η απογοήτευση. Αλλά, νομίζω ότι υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Βλέπω ταινίες όπως το Tár. Βλέπω όλα τα είδη καλλιτεχνικών και ανεξάρτητων ταινιών. Νομίζω ότι υπάρχει αρκετός χώρος για όλους».

Οπότε η ερώτηση είναι: θα ήθελε να είναι στο MCU; Η απάντησή του είναι εύκολη. «Δεν χρειάζεται να είμαι στο MCU, είμαι ο Nic Cage».

Στη δεκαετία του ’90, βρέθηκε πολύ κοντά στο να μπει ακόμα περισσότερο στον κόσμο των κόμικ, αναλαμβάνοντας τον ομώνυμο ρόλο στο Superman Lives του Tim Burton. Ωστόσο, αυτό δεν ήρθε ποτέ στο φως. Μέχρι σήμερα, λέει, δεν είναι 100% σίγουρος γιατί.

«Ήθελαν τον Renny Harlin να κάνει την ταινία. Κάθισα με τον Renny και μιλήσαμε, όσο έκανα άλλη ταινία εκείνη την εποχή. Μου άρεσε ο Renny, αλλά σκέφτηκα ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βγει καλό», εξήγησε ο Nicolas Cage. «Είπα, ότι κατάλληλος είναι μόνο ο Tim Burton. Τηλεφώνησα στον Tim και τον ρώτησα αν θα το έκανε. Ο Tim δεν με διάλεξε, εγώ διάλεξα τον Tim και ο Tim είπε ναι. Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανε με τον Michael Keaton και τον Batman και ήμουν μεγάλος θαυμαστής».

Συνέχισε λέγοντας: «Λατρεύω το Mars Attacks. Σκέφτηκα ότι το Mars Attacks ήταν απλώς μια φανταστική, πρωτοποριακή ταινία. Ο Tim είναι πρωτοποριακός. Αλλά, φοβήθηκαν στο στούντιο εξαιτίας του. Η Warner Brothers είχε χάσει πολλά χρήματα με αυτή την ταινία. Αυτές οι ταινίες που είναι πραγματικά περίεργες, που προκαλούν και σπάνε τα κλισέ, εξοργίζουν πολύ κόσμο. Όσο για το Superman Lives, είχαν ξοδέψει πολλά χρήματα για να φτιάξουν τα σκηνικά και τα κοστούμια. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

Ο ηθοποιός άρεσε πολύ τον χαρακτήρα που έχτιζαν, εξήγησε: «Ήταν περισσότερο ένας Superman της δεκαετίας του 1980 με μαύρα μακριά μαλλιά σαμουράι. Νόμιζα ότι θα ήταν ένας πολύ διαφορετικός, κάπως emo Superman, αλλά ποτέ δεν φτάσαμε εκεί».

Όσο για τα πολλά είδη στα οποία έχει παίξει ο Cage, δύο ξεχωρίζουν ως τα πιο αγαπημένα του. «Το προσωπικό μου αγαπημένο είναι το ανεξάρτητο οικογενειακό δράμα», αποκάλυψε. «Μου αρέσουν οι ταινίες που διαδραματίζονται στο σπίτι και οι αγώνες που έχουμε στο σπίτι και πώς προσπαθούμε είτε να πετύχουμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι είτε να υποκύψουμε στις πιέσεις της ανθρώπινης αδυναμίας. Το άλλο αγαπημένο μου είδος, θα έλεγα ότι είναι ο τρόμος. Μερικοί από τους πιο ταλαντούχους καλλιτεχνικούς ανθρώπους τώρα κάνουν ταινίες τρόμου. Νομίζω ότι μπορείς να κάνεις τόσα πολλά. Ο λόγος για τον οποίο η επιστημονική φαντασία και ο τρόμος είναι τόσο σημαντικά για μένα είναι ότι μου δίνουν την ελευθερία να εκφράσω μερικά από τα πιο σουρεαλιστικά και αφηρημένα όνειρά μου μέσω της κινηματογραφικής ερμηνείας».

Πρόσθεσε ότι η επιστημονική φαντασία σου παρέχει επίσης έναν τρόπο να πεις οτιδήποτε θέλεις. «Όλοι είναι πολύ ευαίσθητοι αυτή τη στιγμή», εξήγησε ο Cage. «Αν κοιτάξεις τη δομή της επιστημονικής φαντασίας, τη βάζεις σε έναν διαφορετικό πλανήτη, τη βάζεις στο μέλλον, οπουδήποτε. Μπορείς λίγο πολύ να πεις οτιδήποτε θέλεις».

http://www.youtube.com/watch?v=cvzpNoTnhV4

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved