Ο John Carpenter μοιράστηκε την λίστα με τις αγαπημένες του ταινίες όλων των εποχών

Copyright @Instagram johncarpenterofficial
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
9 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο σκηνοθέτης, γνωστός για τη δημιουργία κλασικών ταινιών τρόμου όπως το Halloween του 1978 και το The Thing toy 1982, αποκάλυψε τις προτιμήσεις του για τις καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ, σε μια δημοσκόπηση για το περιοδικό Sight And Sound.

Από το 1952, το περιοδικό ζητάει κάθε δεκαετία από διάφορους σκηνοθέτες τις λίστες τους με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ως μέρος του τεύχους Χειμώνας 2022-23, σκηνοθέτες όπως ο Martin Scorsese, ο Wes Anderson και ο Barry Jenkins προσκλήθηκαν για να συνεισφέρουν.

Η λίστα του John Carpenter κυμαίνεται από κλασικά γκάνγκστερ μέχρι επικά γουέστερν. Μπορείτε να δείτε τη λίστα με τις αγαπημένες του ταινίες παρακάτω.

1. Only Angels Have Wings (1939)
2. Campandas A Medianoche (1966)
3. Rio Bravo (1958)
4. Le Charme Discret De La Bourgeoisie (1972)
5. Chinatown (1974)
6. Bringing Up Baby (1938)
7. The Searchers (1956)
8. The Exterminating Angel (1962)
9. Scarface (1932)
10. Vertigo (1958)

Η κορυφαία επιλογή του σκηνοθέτη, Only Angels Have Wings, σκηνοθετήθηκε από τον Howard Hawks. Το δράμα περιπέτειας, με πρωταγωνιστές τον Cary Grant και την Jean Arthur, ακολουθεί τον διευθυντή μιας αεροπορικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευμάτων που αναγκάζεται να ρισκάρει τη ζωή των πιλότων του ενώ διεκδικεί ένα σημαντικό συμβόλαιο.

Δύο άλλες ταινίες που σκηνοθέτησε ο Hawks περιλαμβάνονται στη λίστα, συγκεκριμένα το γουέστερν Rio Bravo και την κωμωδία Bringing Up Baby.

Στην λίστα του περιλαμβάνει επίσης το Chinatown του σκηνοθέτη Roman Polanski, το κλασικό γουέστερν του John Ford, The Searchers, μαζί με την αρχική κινηματογραφική μεταφορά του Scarface του 1932.

Ο Carpenter εκτέλεσε πρόσφατα χρέη ως συνθέτης και εκτελεστικός παραγωγός στη σύγχρονη τριλογία του Halloween, η οποία ολοκληρώθηκε με το Halloween Ends το 2022.

Σε μια κριτική τεσσάρων αστέρων, το NME έγραψε για την ταινία: «Υπάρχει πολλή ιστορία και πολλές τρύπες στο σενάριο για να καλυφθούν, αλλά το Halloween Ends τελικά φαίνεται σαν ένας κατάλληλος τρόπος για να τελειώσει το έπος».

http://www.youtube.com/watch?v=s0vtbxLa-N8

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved