Όταν ο Brendan Fraser βοήθησε ένα συνεργείο να πληρωθεί, όταν φαλίρισε το στούντιο

Wikimedia Commons / 2023 ABC
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
16 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

«Ο Brendan Fraser είναι ένας πολύ σωστός τύπος».

Μετά από μια επική επιστροφή στο Χόλιγουντ —συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής νίκης του στα φετινά Όσκαρ— ο Brendan Fraser συνεχίζει να μας συγκινεί με τα κατορθώματά του.

Ομολογουμένως, αυτό η ιστορία είναι από το 2007, αλλά χάρη στην πρόσφατη κοινοποίησή της από τον τεχνικό των ειδικών εφέ, Dave Rand, ο κόσμος γνωρίζει τώρα μια εντελώς νέα πλευρά του Fraser και της ανθρωπιάς του.

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Twitter, που αποτελείται από δύο μέρη, ο Rand εξήγησε πώς το συνεργείο του, το οποίο ήταν υπεύθυνο για τα ειδικά εφέ της ταινίας «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» ήταν έτοιμο να χάσει μισθούς αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Τον Νοέμβριο του 2007 οι πληρωμές σταμάτησαν», έγραψε ο Rand. Η Meteor Studios, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, είχε πείσει τον Rand και το συνεργείο του να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους με τα ελάχιστα πλάνα που είχαν απομείνει, πείθοντάς τους ότι θα πληρωθούν όσα είχαν συμφωνήσει συν τις υπερωρίες. Στη συνέχεια, το στούντιο κήρυξε πτώχευση. «Μόλις ολοκληρώσαμε και το τελευταίο πλάνο, μας συνόδεψαν έξω. Ήταν δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα και σύντομα μάθαμε ότι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα», είπε ο Rand.

Ο υπεύθυνος των ειδικών εφέ είχε προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την κατάστασή επικοινωνώντας με ειδησεογραφικά πρακτορεία του Χόλιγουντ, χωρίς αποτέλεσμα. Ακόμη και το Variety τον απέρριψε, λέγοντας ότι «άλλη μια εταιρεία οπτικών εφέ που χρεοκόπησε, όσο λυπηρό κι αν είναι, δεν είναι πραγματικά αξιοσημείωτη είδηση αυτή τη στιγμή». Απελπισμένος, ο Rand προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Brendan Fraser, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής και παραγωγός της ταινίας. Ή μάλλον, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους «ανθρώπους» του Fraser. Σύμφωνα με τον Rand, «είπαν ότι θα τον ενημερώσουν, αλλά ποτέ δεν το έκαναν».

Τέλος, χάρη στη κουτσομπολίστικη σελίδα Page Six, ο Brendan Fraser όντως έμαθε τι συνέβαινε και κάλεσε αμέσως τον Rand. «Καθώς διάβαζα το κομμάτι, το τηλέφωνό μου χτύπησε, με κωδικό περιοχής 212», περιέγραψε ο Rand. « Ένας άντρας ήταν στην άλλη γραμμή και ρώτησε αν είμαι ο Dave Rand. Είπα ναι. Ήταν ο Fraser ο οποίος ήθελε να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί».

Ο Rand συνέχισε, «Δεν είχε ιδέα ότι το συνεργείο δεν πληρώνονταν για την ταινία του. Άκουγε με προσοχή, έκανε πολλές ερωτήσεις και υποσχέθηκε ότι θα με τηλεφωνούσε όταν θα έβρισκε λύση». Ο Fraser προσπάθησε να διορθώσει την αδικία , ξεκινώντας με το να επικοινωνήσει με το The Post. Δύο χρόνια αργότερα, το συνεργείο πήρε το 80% των οφειλομένων. Ο Rand ολοκλήρωσε την ιστορία λέγοντας: «Ο Brendan Fraser είναι ένας πολύ σωστός τύπος».

http://www.youtube.com/watch?v=iJkspWwwZLM

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved