Quentin Tarantino: «Οι σκηνές σεξ δεν είναι μέρος του οράματός μου για τον κινηματογράφο»

Copyright @Instagram tarantinoxx
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
18 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

«Αν υπήρχε ποτέ μια σκηνή σεξ που ήταν απαραίτητη για την ιστορία, θα το έκανα, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν απαραίτητο»

Με όλο το αίμα, τα όπλα και το ξύλο που περιλαμβάνει μια συνηθισμένη ταινία του Quentin Tarantino, είναι λίγο περίεργο που ο διάσημος σκηνοθέτης δεν έχει αποπειραθεί και  δεν θέλει να γυρίσει μία διαφορετικού τύπου ταινία. Μιλώντας στην ισπανική έκδοση Diari ARA (μέσω του NME), ο σκηνοθέτης εξήγησε γιατί οι χαρακτήρες του σχεδόν ποτέ δεν συμμετέχουν σε σκηνές σεξ: «Το σεξ δεν είναι μέρος του οράματός μου για τον κινηματογράφο», είπε.

Ο Quentin Tarantino συνέχισε: «Στην πραγματικότητα, είναι μεγάλος μπελάς να γυρίζεις σκηνές σεξ», είπε, προσθέτοντας ότι το καστ και τα μέλη του συνεργείου συχνά «πιέζονται» προσπαθώντας να γυρίσουν μια προκλητική σκηνή και να την κάνουν ρεαλιστική. «Αν ήταν ήδη προβληματικό να γυρίζω τέτοιες σκηνές παλιότερα, τώρα είναι ακόμη περισσότερο. Αν υπήρχε ποτέ μια σκηνή σεξ που ήταν απαραίτητη για την ιστορία, θα το έκανα, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν απαραίτητο».

Μέχρι στιγμής, οι μόνες φορές που ο Quentin Tarantino έχει συμπεριλάβει σεξουαλικές σκηνές στις ταινίες του είναι μια σύντομη και ψόφια συνάντηση στο Jackie Brown μεταξύ της Bridget Fonda και του Robert De Niro, καθώς και η διαβόητη σκηνή βιασμού στο Pulp Fiction. Η εύρεση των σωστών γωνιών της κάμερας, της καλής χημείας μεταξύ των ηθοποιών και ένα σοβαρό σενάριο απαιτεί σίγουρα αρκετή δουλειά – αλλά η χρήση των λέξεων «προβληματικό» και «παλιότερα» από τον Quentin Tarantino, υπονοεί ότι μπορεί επίσης να αισθάνεται μπλοκαρισμένος από τις πρόσθετες προφυλάξεις που πρέπει να πάρει για την απόκτηση συναίνεσης από όλους όσους συμμετέχουν, ειδικά υπό το φως του κινήματος #metoo και της επακόλουθης σύλληψης του Harvey Weinstein (του οποίου η Miramax Films, αξίζει να σημειωθεί, έχει διανείμει σχεδόν όλες τις ταινίες του Quentin Tarantino).

Ο Quentin Tarantino αποκαλώντας τις σεξουαλικές σκηνές «πρόβλημα», φέρνει επίσης στο μυαλό τον Sean Bean, πρωταγωνιστή της σειράς «Game of Thrones», γνωστής κυρίως για το υπερβολικό γυμνό της και λιγότερο για τις μάχες και τους δράκους, ο οποίος κρατάει μανιάτικο με τους συντονιστές των σεξουαλικών σκηνών στο πλατό: «Κάποιος έλεγε: κάνε αυτό, βάλε τα χέρια σου εδώ, ενώ τον αγγίζεις εκεί… Νομίζω ότι ο φυσικός τρόπος που συμπεριφέρονται οι εραστές θα καταστρεφόταν από κάποιον που το υποβίβαζε σε μια τεχνική άσκηση», είπε.

Παρά μια φιλμογραφία χωρίς σεξ, ο Tarantino έχει γράψει πολλά σενάρια που έχουν γίνει ταινίες από άλλους, που περιελάμβαναν προκλητικές σκηνές. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, True Romance, επικεντρώθηκε γύρω από έναν μοναχικό υπάλληλο καταστήματος κόμικς που ερωτεύεται μια πόρνη αφού κάνει σεξ μαζί της, ενώ το Natural Born Killers περιελάμβανε αναφορές σε σεξ και σεξουαλικές επιθέσεις. Με βάση τα πρόσφατα σχόλια του σκηνοθέτη, η 10η και τελευταία ταινία του, The Movie Critic πιθανότατα θα ολοκληρώσει την καριέρα του χωρίς μια κανονική σκηνή σεξ.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved