Ο λόγος που έφυγε ο Russell Crowe από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

©Creative Commons Attribution/Paul Cush
BETH TSALIKI
/
21 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Πιθανότατα δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά κινηματογραφικό γεγονός όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Peter Jackson. Ακόμη και με τα εκατομμύρια spin-off που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες, ο Jackson δημιούργησε ένα έπος με την πρώτη τριλογία ταινιών που βασίζονται στον κόσμο της φαντασίας του JRR Tolkien. Αν και το καστ ήταν το ιδανικό, υπήρχε μια καλή πιθανότητα ότι ένα άλλο γνώριμο πρόσωπο θα μπορούσε να είχε ενταχθεί στις τάξεις της Μέσης Γης.

Κατά τη διάρκεια του cast της ταινίας, ο Jackson δούλευε με μερικούς από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς στον κόσμο, όπως τον Sir Ian McKellan, φέρνοντας κοσμική σοφία στον ρόλο του Gandalf. Ωστόσο, ο μόνος ρόλος που γινόταν δύσκολο να αποτυπωθεί ήταν ο Άραγκορν. Όντας ο μελλοντικός Βασιλιάς, ο Άραγκορν ήταν η τέλεια εκδοχή ενός επικού ήρωα, έχοντας έναν υγιή σεβασμό για την καταπολέμηση των εχθρών στο πέρασμά του, ενώ επίσης έδειχνε συμπόνια στους φίλους του Χόμπιτ.

 

Πριν επιλέξει τον Viggo Mortensen για τον ρόλο, ο Russell Crowe είχε στην πραγματικότητα προταθεί για τον ρόλο του βασιλιά  Άραγκορν, όμως τον απέριψε. Ο Crowe ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου εκείνη την εποχή, φρέσκος από τη δουλειά του στην επική ταινία Gladiator. Ενώ ένας τέτοιος ρόλος τον έκανε να είναι ένας φανταστικός επικός ήρωας, ανέφερε ότι ένιωθε άβολα αν περνούσε από το cast του Lotr, λέγοντας στον Howard Stern:

«Δεν πίστευα ότι ο Peter Jackson με ήθελε πραγματικά στην ταινία. Νομίζω ότι αναγκάστηκε να μου μιλήσει γιατί ήταν μια στιγμή που όλοι με ήθελαν σε όλα».

Αν και το στούντιο ήθελε τον Crowe να φορέσει τις ατσάλινες μπότες και το σπαθί του πολεμιστή, ο Crowe κατάλαβε ότι ο Jackson δεν ήθελε να δουλέψει στην ταινία ούτως ή άλλως, λέγοντας ότι μπορούσε να καταλάβει από τον τόνο της φωνής του ότι είχε άλλα σχέδια. Συνεχίζοντας, εξήγησε: «Το ένστικτό μου ήταν ότι είχε κάποιον άλλο στο μυαλό του, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ο Viggo.».

Και πάλι, ο Crowe άφηνε έναν βαρύ μισθό στο τραπέζι, αποκαλύπτοντας αργότερα ότι του πρόσφεραν επίσης το 10% των δικαιωμάτων από το franchise. Αφού απέτυχαν αυτά τα σχέδια, ο Crowe πήγε την καριέρα του σε μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση, δουλεύοντας σε πιο βαριές ταινίες όπως το A Beautiful Mind.

Περνώντας μήνες στη Νέα Ζηλανδία, ο Mortensen κινδύνευε ενώ γύριζε το The Fellowship of the Ring. Κατά τη διάρκεια μιας από τις μάχες με τον στρατό των ορκ, ένας από τον στρατό του πέταξε ένα πραγματικό σπαθί στο κεφάλι του.

Αυτή ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου σχετικά με τους τραυματισμούς. Επίσης Mortensen αργότερα έσπασε το δάχτυλο του ποδιού του κατά τη διάρκεια μιας σκηνής στο The Two Towers, όταν κλώτσησε ένα κράνος απογοητευμένος αφού σκέφτηκε ότι ο Merry και ο Pippin πέθαναν στα χέρια των ορκ.

Μιλώντας για τη φιλμογραφία του, ωστόσο, ο Crowe θα εξηγούσε αργότερα γιατί δεν έκανε ποτέ συνέχεια σε καμία από τις ταινίες του, λέγοντας:

«Μεγάλωσα σε μια εποχή που ήταν πάντα χάλια. Υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που έχω παίξει όπου θα ήθελα να δω πού βρίσκονται τώρα. Θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία».

http://www.youtube.com/watch?v=66ZZlCK5m7s

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved