Ο Michael J. Fox μίλησε για την υγεία του και πως μια ταινία του Tarantino επηρέασε την απόφασή του να αποσυρθεί

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
14 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

«Κοιτούσα στον καθρέφτη και σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να θυμηθώ τις ατάκες μου».

Μια χαρακτηριστική σκηνή από το Once Upon a Time in Hollywood, όπου ένας ηθοποιός στην δύση της καριέρας του πασχίζει να θυμηθεί τις ατάκες του, επηρέασε βαθιά τον Michael J. Fox, ο οποίος αποκάλυψε ότι θυμήθηκε εκείνη τη συγκεκριμένη σκηνή, όταν πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την υποκριτική το 2020.

Στην ταινία του 2019 από τον Quentin Tarantino πρωταγωνιστεί ο Leonardo DiCaprio ως Rick Dalton, ένας άλλοτε επιτυχημένος σταρ της μεγάλης οθόνης που προσπαθεί να συμβιβαστεί με το τέλος της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ. Μιλώντας στο Empire Magazine σε μια νέα ειλικρινή συνέντευξη, ο 61χρονος Fox μίλησε για τον αγώνα του εδώ και δεκαετίες με τη νόσο του Πάρκινσον και πώς, όπως και ο Rick Dalton, δυσκολευόταν να θυμηθεί τις γραμμές του, ενώ βρισκόταν στο πλατό για το The Good Fight. Η εξασθένιση της μνήμης του τον οδήγησε τελικά να αποχωρήσει από το επάγγελμα για δεύτερη (και τελευταία) φορά.

«Σκέφτηκα το Once Upon a Time in Hollywood», είπε ο Fox. «Υπάρχει μια σκηνή όπου ο χαρακτήρας του DiCaprio δεν θυμάται πια τις γραμμές του. Επιστρέφει στο καμαρίνι του και ουρλιάζει στον εαυτό του μπροστά στον καθρέφτη. Έζησα παρόμοια στιγμή όταν κοιτούσα τον καθρέφτη και σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να θυμηθώ τις ατάκες μου».

Σε αντίθεση με τον χαρακτήρα του DiCaprio, ωστόσο, ο Michael J. Fox ήταν αρκετά δυνατός για να δεχτεί την κατάστασή του και να αγκαλιάσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του. «Έπρεπε με κάποιον τρόπο να προχωρήσω μπροστά», εξήγησε. «Και αυτό έγινε με έναν ειρηνικό τρόπο».

Ο Fox διαγνώστηκε για πρώτη φορά με Πάρκινσον το 1991, όταν ήταν 29 ετών. Το κράτησε κρυφό από το κοινό μέχρι το 1998 και το 2000 δημιούργησε το Ίδρυμα Michael J. Fox, το οποίο συγκεντρώνει κεφάλαια για την έρευνα νέων θεραπειών για την νόσο. Όταν αποσύρθηκε για δεύτερη φορά από την ηθοποιία το 2021, πάλευε με την ασθένεια για σχεδόν 30 χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, ο Fox μίλησε για την υγεία του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CBS Sunday Morning. «Δεν θα πω ψέματα, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο», είπε. «Γίνεται πιο σκληρό. Κάθε μέρα είναι πιο δύσκολη… Σκεφτόμουν τον θάνατό μου… Δεν θα φθάσω ποτέ μέχρι τα 80».

Μια νέα ταινία για τη ζωή του καναδού ηθοποιού «Still: A Michael J. Fox Movie», έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή στο Apple TV+.

http://www.youtube.com/watch?v=yHgMSR4F1Ak

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved