Martin Scorsese: «Θέλω να λέω ιστορίες και δεν υπάρχει άλλος χρόνος»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
17 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο διάσημος σκηνοθέτης Martin Scorsese έχει πολλές ιστορίες που θέλει να μοιραστεί, αλλά νιώθει ότι μπορεί να είναι πολύ αργά, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Deadline.

«Μακάρι να μπορούσα να κάνω ένα διάλειμμα για οκτώ εβδομάδες και να κάνω μια ταινία ταυτόχρονα», είπε ο 80χρονος Martin Scorsese, συζητώντας τη διαδικασία αφήγησης για την επερχόμενη ταινία του Killers of the Flower Moon. «Όλος ο κόσμος έχει ανοίξει μπροστά μου, αλλά είναι πολύ αργά. Είναι πολύ αργά».

Μέρος αυτού του προβληματισμού πυροδοτήθηκε από τη στιγμή που ο σκηνοθέτης Akira Kurosawa έλαβε το τιμητικό του Όσκαρ από τον George Lucas και τον Steven Spielberg το 1990.

«Έχω γεράσει. Διαβάζω πράγματα. Βλέπω πράγματα. Θέλω να λέω ιστορίες και δεν υπάρχει άλλος χρόνος», εξήγησε ο Scorsese. «Ο Kurosawa είπε ότι μόλις τώρα αρχίζει να βλέπει το δυναμικό του τι θα μπορούσε να είναι ο κινηματογράφος και είναι πολύ αργά. Ήταν 83 ετών. Τότε δεν είχα καταλάβει τι εννοούσε, αλλά τώρα ξέρω».

Η επερχόμενη ταινία του Scorsese πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου και βασίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI του David Grann. Η ταινία αφηγείται από την οπτική γωνία ενός πράκτορα του FBI Tom White (Jesse Plemons) που ερευνά τις μυστηριώδεις δολοφονίες των μελών της φυλής Osage.

Στην αρχή είχε δοθεί έμφασή, στην πτυχή του λευκού σωτήρα της ιστορίας, αλλά ο Scorsese αναθεώρησε το σενάριο για να επικεντρωθεί στην αντικρουόμενη ιστορία αγάπης μεταξύ του λευκού υπόπτου για φόνο Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) και του μέλους της φυλής των Osage, Mollie (Lily Gladstone).

«Ο DiCaprio με κοίταξε και είπε: Πού είναι η καρδιά σε αυτή την ταινία; Ήταν όταν ο Eric Roth κι εγώ γράφαμε το σενάριο από την οπτική του FBI που χωνόταν παντού προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο», θυμήθηκε ο Scorsese. «Ο Eric κι εγώ απολαύσαμε το γράψιμο της πρώτης εκδοχής. Είχε ότι θα περίμενε κανείς από τα γουέστερν με τα οποία μεγάλωσα και μπήκα στον πειρασμό να το κάνω με αυτόν τον τρόπο. Αλλά, μετά σκέφτηκα ότι ο μόνος χαρακτήρας που έχει καρδιά, εκτός από τη Mollie, είναι ο σύζυγός της Ernest, διότι είναι ερωτευμένοι».

Η ασυμφωνία μεταξύ της αγάπης του Burkhart για τη σύζυγό του και της δίψας για τα χρήματα από το πετρέλαιο της φυλής της, ήταν ένα μέρος της ιστορίας που έπρεπε να εκφραστεί σωστά στο Killers of the Flower Moon, το οποίο έχει διάρκεια τρεις ώρες και 26 λεπτά. Σύμφωνα με τον Scorsese, ωστόσο, αξίζει τον χρόνο. «Κάντε μια προσπάθεια. Η ζωή σας μπορεί να εμπλουτιστεί. Αυτή είναι μια διαφορετική ταινία», είπε.

Το Killers of the Flower Moon θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες αργότερα αυτό το μήνα, πριν κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 6 Οκτωβρίου. Το πρωταγωνιστικό καστ περιλαμβάνει επίσης τους Brendan Fraser, John Lithgow, Jason Isbell, Sturgill Simpson και Jack White.

http://www.youtube.com/watch?v=vVWjo0hQPLs

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved