Ποια super-hero ταινία έχει κερδίσει τα περισσότερα Όσκαρ;

Instagram @marvel
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
13 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Οι μπλοκμπάστερ ταινίες δέχονται από καιρό πολύ σνομπισμό από κριτικούς σε όλο τον κόσμο, ειδικά τον τελευταίο καιρό, όπου οι ταινίες υπερήρωων φαίνεται να κυριαρχούν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Από το 2008, όταν ο Iron Man ξεκίνησε το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, οι ήρωες με τα κολάν κατέχουν το μονοπώλιο του Χόλιγουντ, χάρη σε ταινίες όπως το «Avengers: Endgame» του 2019, το σκοτεινό «Joker» της DC ή το κύκνειο άσμα του «Spider-Man: No Way Home».

Ακόμη και οι πιο φανατικοί τέτοιων ταινιών, δεν αρνούνται το γεγονός ότι τέτοιες ταινίες έχουν με τα χρόνια κουράσει, με την κάθε μία να αντιγράφει τη φόρμουλα της τελευταίας για να δημιουργήσει ένα αδιάφορο, ομοιόμορφο προϊόν. Με αρκετές δόσεις cringe κωμωδίας, κουραστικές σεκάνς δράσης με προβληματικό CGI και δισδιάστατους κακούς που προσφέρουν ελάχιστη ίντριγκα, οι ταινίες με υπερήρωες έχουν γίνει εύκολος στόχος για τρολάρισμα.

Ωστόσο, αρκετές ταινίες με υπερήρωες στέκονται στο ύψος τους, ως παραδείγματα σύγχρονων κινηματογραφικών blockbuster. Είτε με το κλασικό «The Dark Knight» του Christopher Nolan του 2008, είτε με το «Logan» του James Mangold το 2017 ή το «Joker» του Todd Phillips το 2019, είναι σαφές ότι το είδος όταν θέλει, μπορεί να αποδώσει.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια ταινία με τόσο μεγάλη απήχηση, που πέτυχε ακόμη και να κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ το 2019. Σε σκηνοθεσία του Ryan Coogler, το «Black Panther» ήταν κάτι σαν αποκάλυψη τη στιγμή της κυκλοφορίας του, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη ταινία υπερήρωων που είχε στην πλειοψηφία του, μαύρο καστ και ομάδα παραγωγής.

Το «Black Panther» έγινε η πρώτη ταινία με υπερήρωες που προτάθηκε για «Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας», αν και έχασε το βραβείο από το «Green Book» του Peter Farrelly. Ωστόσο, το «Black Panther κέρδισε τρία Όσκαρ σε ξεχωριστές κατηγορίες. Ο Ludwig Göransson κέρδισε το βραβείο «Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής» για την συνεισφορά του στην ταινία, ενώ η Ruth E. Carter κέρδισε το βραβείο «Καλύτερης Ενδυματολογίας». Τέλος, η Hannah Beachler και ο Jay Hart πήραν το Όσκαρ για το «Καλύτερο Σχεδιασμό Παραγωγής», μεταφέροντας υπέροχα τον κόσμο της Wakanda από το κόμικ στην μεγάλη οθόνη.

Η συνέχεια της περίφημης ταινίας του 2018, «Black Panther: Wakanda Forever» είναι δεν ήταν εξίσου επιτυχημένη, με την Carter να παίρνει άλλο ένα Όσκαρ για τη φανταστική της σχεδίαση κοστουμιών. Ωστόσο, αυτό ήταν το μόνο που κατάφερε η ταινία, παρόλο που ήταν υποψήφια μεταξύ άλλων για «Καλύτερο Γυναικείο Ρόλο», «Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι» και «Καλύτερο Μακιγιάζ και Χτένισμα» μεταξύ άλλων.

http://www.youtube.com/watch?v=xjDjIWPwcPU

 

http://www.youtube.com/watch?v=_Z3QKkl1WyM&t=11s

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved