Ο Brad Pitt επιλέγει την αγαπημένη του ταινία όλων των εποχών

Instagram @bradpittofflcial
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
3 Ιουλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το 1986, σε ηλικία μόλις 22 ετών, ο Brad Pitt έδωσε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις του για να συζητήσει τα πρόσφατα κατορθώματά του. Αρχικά, ο ηθοποιός έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τότε διαδρομής του. «Ήμουν στο κολέγιο – σπούδαζα διαφήμιση και γραφιστική στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι», είπε ο Brad Pitt στο περιοδικό Tiger Beat. «Είπα στους γονείς μου ότι θα πήγαινα στην Καλιφόρνια για να πάω σε κάποια σχολή τέχνης. Δεν τους είπα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Όταν έφθασα εκεί, άρχισα να τσεκάρω τα πράγματα και δεν γράφτηκα ποτέ στην σχολή».

Αργότερα στη συνέντευξη, ο Brad Pitt ζητήθηκε να ονομάσει τον αγαπημένο του ηθοποιό. Δυσκολεύτηκε να βρει μόνο έναν και τελικά ονόμασε πέντε. «Ο Jack Nicholson είναι κάπου στην κορυφή», απάντησε. «Λατρεύω τον Mickey Rourke και αγαπώ τον Sean Penn, ακόμα και με την άσχημη φήμη που τον ακολουθεί. Όταν είναι στην οθόνη, τον θαυμάζω. Μου αρέσει και ο Timothy Hutton. Ποτέ δεν έχω ασχοληθεί πραγματικά με τα κλασικά έργα, τα οποία προσπαθώ να μάθω τελευταία. Ο Marlon Brando με τρελαίνει, ειδικά όταν τον είδα στην ταινία A Streetcar Named Desire».

Η επιλογή του Jack Nicholson ως τον αγαπημένο του ηθοποιό φαίνεται να οφείλεται εν μέρει στην αγαπημένη του ταινία όλων των εποχών. Το 1998, μετά την τεράστια επιτυχία του, ο Pitt εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη με την Oprah Winfrey. Στην εκπομπή ο Pitt αποκάλυψε ότι η πίτσα είναι το αγαπημένο του φαγητό και ο Cormac McCarthy ο αγαπημένος του συγγραφέας.

http://www.youtube.com/watch?v=9BUYS1VnAR0

Στην συνέχεια, η Oprah τον ρώτησε ποια είναι η αγαπημένη του ταινία. «Η αγαπημένη μου ταινία είναι Η Φωλιά του Κούκου», απάντησε κατηγορηματικά ο Brad Pitt. Το κλασικό έργο του Miloš Forman του 1975, One Flew Over the Cuckoo’s Nest, γράφτηκε από τους Lawrence Hauben και Bo Goldman και βασίστηκε στο μυθιστόρημα του 1962 του post-beat συγγραφέα Ken Kesey. Ο Jack Nicholson κλέβει την παράσταση στην ταινία ως εγκληματίας που προσποιείται ότι είναι τρελός για να εκτίσει μια πιο ήπια ποινή σε κάποιο ψυχιατρείο.

Μετά την υποψηφιότητά του για Όσκαρ στην ταινία Chinatown του Roman Polanski το 1974, ο Jack Nicholson τελικά κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για το One Flew Over the Cuckoo’s Nest το 1976. Η ταινία κέρδισε πέντε Όσκαρ εκείνη τη χρονιά και έγινε η δεύτερη από τις μόλις τρεις ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου που κατάφερε κάτι τέτοιο.

 

http://www.youtube.com/watch?v=OXrcDonY-B8

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved