Η «Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ» προσγειώθηκε στο Netflix

©Youtube/ Netflix
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
4 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Το 2023 τείνει να εξελιχθεί στην πιο παραγωγική ίσως χρονιά για τον Wes Anderson.

Μετά το άκρως επιτυχημένο «Asteroid City», ο σκηνοθέτης επιστρέφει με την «Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ» («The Wonderful Story of Henry Sugar») που είναι η πρώτη από τις τέσσερεις μικρού μήκους ταινίες του για το Netflix. Όλες οι ταινίες είναι βασισμένες στις ιστορίες του Roald Dahl συμπεριλαμβανομένων και των The Swan, The Ratcatcher και Poison.

Το πείραμα αυτό του Anderson υποστηρίζεται από ένα dream team ηθοποιών όπως οι Benedict Cumberbatch (πρωταγωνιστής), Ralph Fiennes (υποδύεται τον Dalh), Dev Patel, Ben Kingsley, Rupert Friend και Richard Ayoade.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Anderson δίνει ζωή στο έργο του Dahl, καθώς το 2009 είχε κυκλοφορήσει το κινούμενο σχέδιο «Fantastic Mr Fox». Η ταινία «The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More» είναι ένας συνδυασμός των έργων νεανικής μυθοπλασίας του Dahl και των κυνικών –κάπως …μακάβριων– ενήλικων έργων του.

Ο συνδυασμός Anderson – Dahl παρήγαγε αυτό το 37λεπτο διαμαντάκι!

Η υπόθεση:

Σε έναν vintage κόσμο όπου επικρατεί το γαλάζιο και το πράσινο, ο Henry Sugar (Benedict Cumberbatch) είναι ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος που ψάχνει απεγνωσμένα έναν γκουρού που μπορεί να διδάξει τους ανθρώπους να «βλέπουν» χωρίς να χρησιμοποιούν τα μάτια τους. Βρίσκει τον Imdad Khan, τον ήρωα που ενσαρκώνει ο υπέροχος Ben Kingsley, και του ζητά να τον μυήσει στην τέχνη του διαλογισμού ώστε να γίνει μάστερ σε μιαν άλλη «τέχνη»: της εξαπάτησης του τζόγου…

Μετά την πρεμιέρα του, εκτός ανταγωνισμού, στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το «The Wonderful Story of Henry Sugar» προσγειώθηκε στο Netflix στις 27 Σεπτεμβρίου.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved