Martin Scorsese: «Για να κάνεις μια ταινία πρέπει να καίγεσαι να πεις κάτι»!

Wikimedia Commons / Siebbi
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
10 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας Killers of the Flower Moon στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, ο διάσημος σκηνοθέτης Martin Scorsese μίλησε γι’ αυτήν αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Στην ταινία Killers of the Flower Moon αφηγείται δια στόματος Λεονάρντο Ντι Κάπριο, την αληθινή ιστορία μιας σειράς δολοφονιών που αγνοήθηκαν επιδεικτικά στην Οκλαχόμα την περίοδο 1920 και 1930, όπου αυτόχθονες ιθαγενείς Αμερικανοί δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας βίαιης αρπαγής γης για το πετρέλαιο που βρισκόταν κάτω από τους οικισμούς τους…  «Ήταν πολύ δύσκολη δουλειά, όμως κάποιος έπρεπε να την κάνει», δήλωσε ο δημιουργός στο Sky news.

«Για να είσαι σε ένα κινηματογραφικό πλατό ή σε μια τοποθεσία γυρισμάτων, για να συμμετέχεις γενικά στην παραγωγή μιας ταινίας, πρέπει να θέλεις πολύ να το κάνεις, πρέπει να καίγεσαι να πεις κάτι!» δήλωσε ο σκηνοθέτης που επηρέασε το αμερικανικό σινεμά όσο λίγοι.

«Ελπίζω πως η τεχνολογία θα βοηθήσει τους νεότερους να εξελίξουν τον κινηματογράφο και να του δώσουν μια νέα μορφή. Το τι θα κάνουν εξαρτάται από αυτούς».

Ο σκηνοθέτης είπε επίσης πως απογοητεύτηκε από το γεγονός ότι πολλοί από τους ηθοποιούς του καστ δεν κατάφεραν να παραστούν στο κόκκινο χαλί για την προώθηση της ταινίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων  των ηθοποιών στις ΗΠΑ.

Προς τεράστια απογοήτευση των θαυμαστών του, ο Scorsese δήλωσε πως πιθανά να γυρίσει μία ακόμα ταινία – και μετά θα αποσυρθεί…  

 http://youtu.be/7cx9nCHsemc?si=HVSVPfIuMKqbOGnj

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved