Η Marvel πατώνει στις νέες της ταινίες κι ίσως δικαιολογημένα

©Instagram/captainmarvelofficial
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
16 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η νέα ταινία υπερηρώων της Marvel που ονομάζεται κι αυτή Marvels δεν είχε τα αποτελέσματα που ίσως περίμεναν οι ιθύνοντες. Αντίθετα η ταινία τα, κατέγραψε εισπρακτικό χαμηλό καθώς τα πήγε χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη του Marvel Universe  το Σαββατοκύριακο που έκανε πρεμιέρα στη Βόρεια Αμερική.

Ο ιστότοπος δεδομένων The Numbers αναφέρει ότι το «The Marvels», στο οποίο πρωταγωνιστεί η Brie Larson ως Captain Marvel μαζί με την Teyonah Parris ως Monica Rambeau και την Iman Vellani ως Ms Marvel, έκανε περίπου 47 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες τρεις ημέρες του στους κινηματογράφους των ΗΠΑ και του Καναδά. που σημαίνει ότι έχει εκτοπίσει το The Incredible Hulk ως το χειρότερο καταγεγραμμένο άνοιγμα του MCU. Το τελευταίο κατάφερε να φτάσει 55,4 εκατομμύρια δολάρια κατά την κυκλοφορία του τον Ιούνιο του 2008.

Σε όλα αυτά προστίθεται κι ο υψηλός προϋπολογισμός των 174,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ο τέταρτος υψηλότερος από οποιαδήποτε ταινία MCU. . Ωστόσο, η ταινία απέσπασε περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office, πράγμα που σημαίνει ότι τα έσοδα από το πρώτο της Σαββατοκύριακο ανήλθαν στα 110,3 εκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχουν πολλές εικασίες γύρω από τους λόγους για τους οποίους η ταινία απέτυχε όπως η κακή ερμηνεία του καστ, η έλλειψη αποτελεσματικής προώθησης εκαιτίας της απεργίας των ηθοποιών και των σεναριογράφων, η σχέση της ταινίας με τη σειρά Ms Marvel στο Disney+ και φυσικά το ότι οι υπερήρωες έχουν κουράσει. Φυσικά, μπορεί και να φταίει ότι έπρεπε να σταματήσουν όσο προηγούνταν με επιτυχίες. Μετά το τελευταίο Avengers, άντε και τον Spiderman, οι εισπράξεις πήραν την κάτω βόλτα και σε συνδυασμό με την φεμινιστική φρενίτιδα που μαστίζει το Χόλιγουντ το κοινό αρχίζει απλά να μην ενδιαφέρεται.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δήλωσε στις 8 Νοεμβρίου: «Πάντα ένιωθα ότι η ποσότητα μπορεί να είναι πραγματικά αρνητική όσον αφορά την ποιότητα. Και νομίζω ότι αυτό ακριβώς συνέβη».

Από την κυκλοφορία του Iron Man τον Μάιο του 2008, το MCU έχει αποδειχθεί μακράν το πιο προσοδοφόρο από οικονομικής άποψης franchise του Χόλιγουντ, με τις 33 ταινίες του Marvel Universe να κερδίζουν πάνω από 29,7 δισεκατομμύρια δολάρια στους κινηματογράφους παγκοσμίως. Οι επόμενοι πιο επιτυχημένοι είναι οι Star Wars και James Bond.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved