Leave the world behind: Το θρίλερ του Netflix που έχει Julia Roberts, Ethan Hawke και Mahershala Ali

©IMDb
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
11 Δεκεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Μόνο από τον τίτλο πρέπει να τρέξετε τώρα να τη δείτε. Η Roberts που δεν προτιμά τα θρίλερ, συνεργάζεται με τον Ethan Hawke, τον Mahershala Ali και τη Myha’la Herrold χαρίζοντάς μας μια καλή ταινία στο Netflix που ομολογουμένως είχαμε καιρό να δούμε.

Βασίζεται στην ομότιτλη νουβέλα του Rumaan Alam, όπου μια οικογένεια λευκών νοικιάζει για μία εβδομάδα ένα πολυτελές σπίτι σε απομονωμένη περιοχή του Λονγκ Άιλαντ με σκοπό να ξεφύγει για λίγο από την αγχωτική καθημερινότητα της Νέας Υόρκης. Το πρώτο βράδυ όμως, δέχονται την επίσκεψη των έντρομων ιδιοκτητών (δύο αφροαμερικανοί, πατέρας και κόρη) που τους ενημερώνουν ότι ένα γενικευμένο black out έχει χτυπήσει την πόλη, κάτι που δεν μπορούν να διασταυρώσουν, καθώς το τηλέφωνο στο σπίτι κόβεται ενώ δεν υπάρχει σήμα στα κινητά τους. Το μόνο που μένει πια είναι να εμπιστευτεί η μία οικογένεια την άλλη.

Η ταινία πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο θα μας βρει ο Αρμαγεδδών. Δεν θα φτάσει με τη μορφή εισβολής εξωγήινων ή φυσικών καταστροφών. Αντίθετα, θα είναι η δική μας παράνοια που θα μας απογειώσει. Ο συγγραφέας – σκηνοθέτης Sam Esmail (Κύριε Ρομπότ) παρουσιάζει μια ιδιαίτερα πρωτότυπη άποψη για την Αποκάλυψη.

Εδώ, τα τεχνολογικά δεινά, η ανησυχητική παραπληροφόρηση και οι φυλετικές μικροεπιθέσεις αλληλεπιδρούν δημιουργώντας ένα σύνολο ζητημάτων που παραμένουν κυρίαρχα, ακόμη και όταν ο κόσμος καταρρέει. Παρόλα αυτά το «Leave the world behind» συγκινεί, με έναν πολύ πρωτότυπο ρεαλισμό όπου το έντονο σασπένς διαδέχεται την παθητική αποδοχή του τετελεσμένου…   

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved