David Fincher: Το Netflix είναι το μέλλον του σινεμά

©Instagram/ kimkrizan
BETH TSALIKI
/
13 Δεκεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Αρκετοί είναι οι σκηνοθέτες που θεωρούν ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες και ιδίως το Netflix, έχουν επιπτώσεις στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης των «Seven» (1995), «Fight Club (1999) και του φετινού «The Killer» (2023), David Fincher, θεωρεί πως όλες αυτές οι απόψεις είναι ανοησίες. Ο Fincher, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Netflix, ισχυρίζεται πως η πλατφόρμα είναι το καλύτερο μέρος στο Hollywood για να κάνει κάποιος ταινίες, καθώς προσδίδει τη «βέλτιστη αναπαράσταση» των ταινιών σε σχέση με την εμπειρία του κινηματογράφου.

 «Ας είμαστε ειλικρινείς. Εχω δουλέψει με τα περισσότερα από τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο. Οταν τους λες ότι θες να κάνεις αυτά τα ειδικά εφέ σε 4K η πρώτη τους απάντηση είναι γιατί πρέπει να το κάνω τόσο ακριβό; Το Netflix δεν αμφισβήτησε ποτέ αυτό το είδος επιλογής. Υιοθέτησαν ένα βιομηχανικό πρότυπο που ήταν λογικό για τους κινηματογραφιστές. Το Netflix έχει μακράν τον καλύτερο έλεγχο ποιότητας σε όλο το Χόλιγουντ», δηλώνει ο Φίντσερ.

Για τον Φίντσερ το Netflix είναι το μέλλον του σινεμά, είτε αυτό αρέσει ή δεν αρέσει στους σινεφίλ: «Ξέρετε, δεν θα σώσουμε τον κινηματογράφο περιορίζοντας το home entertainment. Για να συμβεί αυτό, ο κινηματογράφος θα έπρεπε να γίνει ένας χώρος αιχμής, και όχι αυτό το υγρό, μυρωδάτο και λιπαρό μέρος που εξακολουθεί να, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τσιγκουνεύεται όλα τα απαραίτητα έξοδα. Πρέπει να ξεπεράσουμε όλη αυτή τη νοσταλγία για να κάνουμε επιτέλους το σωστό ερώτημα: ποιος προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία των ταινιών σήμερα;»

Η νέα ταινία του Φίντσερ «The Killer», σε παραγωγή του Netflix, έκανε την πρεμιέρα της στην πλατφόρμα την προηγούμενη Παρασκευή.

http://www.youtube.com/watch?v=5S7FR_HCg9g

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved