Netflix: 6 sci-fi σειρές και ταινίες να δεις τώρα

©unsplash
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
15 Ιανουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Εάν είσαι φαν των sci-fi παραγωγών αυτή η λίστα είναι για εσένα. Η επιστημονική φαντασία έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των νέων παραγωγών και τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει αρκετό έδαφος καθώς όλο και περισσότερες ταινίες και σειρές σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Οι πλατφόρμες streaming παρουσιάζουν ποικιλία επιλογών, ειδικότερα το Netflix διαθέτει έναν μακρύ κατάλογο με σειρές και ταινίες.

Σειρές

Stranger Things

Το «Stranger Things» είναι η ωδή των δημιουργών και αδερφών Ματ και Ρος Ντάφερ στις ταινίες τρόμου από τη δεκαετία του 1980 και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο κόσμος της φανταστικής πόλης Χόκινς της Ιντιάνα δημιουργεί συναίσθημα νοσταλγίας στους θεατές και οι ιδιαίτεροι χαρακτήρες, τους οποίους υποδύεται ένα εξαιρετικό κάστ νεαρών, είναι μέρος όλων αυτών που κάνουν τη σειρά μια από τις πιο επιτυχημένες του είδους της, συγκεντρώνοντας έναν μεγάλο αριθμό θαυμαστών.

Μαύρος Καθρέφτης (Black Mirror)

Η σειρά ανθολογίας του Τσάρλι Μπρούκερ είναι από αυτές που είτε θα αγαπηθεί πολύ ή θα δυσκολέψει τους θεατές όσον αφορά την πλοκή και το μοντέλο που παρουσιάζεται το περιεχόμενο. Το πρότζεκτ που στην ουσία τα επεισόδια μοιάζουν με αυτοτελείς ταινίες, εστιάζει στην εξερεύνηση φουτουριστικών τεχνολογικών ιδεών μέσα από οδυνηρές ανθρώπινες ιστορίες. Μια από αυτές είναι το δημοφιλές επεισόδιο «Σαν Τζουνιπέρο», όπου ένα από τα κύρια θέματα είναι η έννοια του χρόνου και γενικότερα η σημασία του να ζούμε τη στιγμή.

Σκοτάδι (Dark)

Η απάντηση της Γερμανίας στο «Stranger Things» είναι το «Dark». Πρόκειται για μια sci-fi νουάρ σειρά με θεματικές τα ταξίδια στον χρόνο, τις συνωμοσίες και τις αποξενωμένες οικογένειες. Η ιστορία ξεκινά με την εξαφάνιση ενός παιδιού. Το «Dark» εστιάζει στο ταξίδι στον χρόνο και την επίδρασή του στην ανθρώπινη φύση, μια περιπέτεια που καθήλωσε χιλιάδες θεατές.

Ταινίες

In Time

Στο μακρινό μέλλον ο… χρόνος δεν είναι χρήμα! Αντίθετα, τώρα η μόνη μονάδα μέτρησης των πραγμάτων είναι ο ίδιος ο χρόνος και οι άνθρωποι μπορούν να ζουν για πάντα, αρκεί να… κλέψουν χρόνο από συνανθρώπους τους. Ο Γουίλ Σάλας έχει λίγα χρόνια ζωής μπροστά του -κάτι που τον καθιστά «φτωχό». Η ζωή του αλλάζει όταν βρεθεί τυχαία κοντά σε έναν απελπισμένο αιωνόβιο… νεαρό, ο οποίος του χαρίζει τα χρόνια του και αυτοκτονεί. Σύντομα, μετακομίζει στα προάστια των προνομιούχων αιωνόβιων (των πλούσιων). Αυτό όμως δε σημαίνει ότι γίνεται αυτόματα αποδεκτός. Κι αυτό θα το καταλάβει όταν γίνει θανάσιμος στόχος και αναγκαστεί να πάρει όμηρο την πιο κόρη του πιο σημαντικού παράγοντα της κοινότητας…

The Adam project

Ο Άνταμ Ριντ είναι 13 ετών και ακόμα θρηνεί για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του ένα χρόνο νωρίτερα. Ένα βράδυ μπαίνει στο γκαράζ του και βρίσκει έναν τραυματισμένο πιλότο να κρύβεται εκεί. Αυτός ο μυστηριώδης πιλότος αποδεικνύεται ότι είναι η ενήλικη εκδοχή του εαυτού του από το μέλλον, όπου το ταξίδι στο χρόνο έχει ξεκινήσει. Έχει ρισκάρει τα πάντα για να επιστρέψει στο χρόνο σε μια μυστική αποστολή. Μαζί πρέπει να ξεκινήσουν μια περιπέτεια στο παρελθόν για να βρουν τον πατέρα τους, να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και να σώσουν τον κόσμο. Τόσο ο νεαρός όσο και ο μεγάλος Άνταμ συμβιβάζονται με την απώλεια του πατέρα τους και έχουν την ευκαιρία να επουλώσουν τις πληγές τους. Μεγαλώνοντας την πρόκληση της αποστολής, οι δύο Adams ανακαλύπτουν ότι πραγματικά δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλον και πολύ, και αν πρόκειται να σώσουν τον κόσμο, θα πρέπει πρώτα να βρούνε πως θα τα πάνε καλά μεταξύ τους

Children of men

Σε ένα χαοτικά δυστοπικό έτος 2027, με τον πληθυσμό της Γης καταδικασμένο από τη στειρότητα των γυναικών, ένας άνδρας πρέπει να συνοδεύσει μία έγκυο κοπέλα μέχρι τη διαφυγή της προς τη θάλασσα και ένα σίγουρο καταφύγιο για τη ζωή που πρόκειται να φέρει στον κόσμο.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved