Η βραβευμένη με Όσκαρ Βρετανίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν εξήρε τo κίνημα #MeToo και τις γυναίκες που πρωταγωνιστούν σε αυτό επειδή ανέκτησαν τον έλεγχο της τύχης τους και αρνούνται να δεχθούν την ανισότητα. 

Το κίνημα #MeToo ξεκίνησε το 2017 στις ΗΠΑ ως απάντηση στις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις στο Χόλιγουντ και έχει ωθήσει γυναίκες σε όλο τον κόσμο να αποκαλύψουν ανοιχτά τις ιστορίες τους.

«Γιατί συνέβη το #MeToo; Κάτι έσπασε...», δήλωσε η Μίρεν σε συνέντευξή της στο βρετανικό περιοδικό Radio Times. «Κάτι έγινε και μου αρέσει πάρα πολύ το γεγονός ότι η νέα γενιά των γυναικών απλώς δεν θα το δεχθεί», πρόσθεσε η 74χρονη Μίρεν που βραβεύθηκε το 2007 με Όσκαρ.

«Βλέπω τις γυναίκες γύρω μου να ανακτούν τον έλεγχο της τύχης τους. Να γράφουν δικά τους έργα να δημιουργούν θεατρικές ομάδες ή να κάνουν δικές τους ταινίες», τόνισε.

Το θέμα αυτοπροσδιορισμού των φύλων έχει επίσης διχάσει την κοινή γνώμη σε ολόκληρο τον κόσμο και η Μίρεν σχολίασε το ζήτημα λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει κάτι όπως ο όρος «δυαδική σεξουαλικότητα». «Είμαστε όλοι κάπου στη μέση, σε ένα θαυμάσιο μείγμα αρσενικού και θηλυκού», πρόσθεσε.