Πιο επίκαιρο από ποτέ, το «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ ήταν μια προειδοποίηση που δεν έλαβε κανείς υπόψη του.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στον πλανήτη, εννέα χρόνια μετά την κυκλοφορία της έχει κάνει την ταινία «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ πιο επίκαιρη από ποτέ.

Σύμφωνα με το Buzzfeed το θρίλερ του 2011 έχει γίνει ανάρπαστο στις πλατφόρμες streaming όσο και στα torrents και πλέον αποτελεί την δεύτερη δημοφιλέστερη ταινία της Warner Bros. για το 2020.

Το «Contagion» του Σόντερμπεργκ μιλάει για έναν μολυσματικό ιό ο οποίος ξεκίνησε από την Ασία και προκαλεί παγκόσμια φονική πανδημία την ίδια στιγμή, που εν μέσω πανικού, οι ειδικοί προσπαθούν να τον αντιμετωπίσουν και να τον σταματήσουν βρίσκοντας το εμβόλιο. Σας θυμίζει κάτι; Και όχι μόνο εσάς, αφού εκατοντάδες χρήστες του ίντερνετ υποστηρίζουν ότι η ταινία που σήμερα βλέπεται και ως... ντοκιμαντέρ, «προφήτεψε» με ακρίβεια την πανδημία του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Buzzfeed, ο παραγωγός της ταινίας Μάικλ Σάμπεργκ ανέφερε ότι η ταινία «έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα» και εξήγησε ότι για να δοθεί όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική απεικόνιση της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού είχαν την καθοδήγηση των επιστημόνων. «Δεν προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο ότι θα πεθάνουμε όλοι, προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο ώστε να κάνει κάτι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάμπεργκ.

Η Τρέισι ΜακΝαμάρα, καθηγήτρια Παθολογίας στο Western University of Health Sciences και επιστημονική σύμβουλος της ταινίας, δήλωσε στο BuzzFeed ότι δεν της προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ταινία έχει γίνει τόσο δημοφιλής και σημείωσε «Εύχομαι ότι τώρα έδωσαν πολύ μεγαλύτερη προσοχή από ό,τι όταν βγήκε η ταινία στις αίθουσες, καθώς στην πραγματικότητα ήταν μία προειδοποίηση προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι αυτό που περιγράφεται θα μπορούσε να συμβεί και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

 

Πηγή: reader.gr/