Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράμα, περιπέτεια και «Η Χίμαιρα»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
28 Μαρτίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Τρεις ιταλικές ταινίες, οι δυο αρκετά ενδιαφέρουσες, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εβδομάδος, που ξεκινά απόψε. Από τις επτά πρεμιέρες ξεχωρίζουν «Η Χίμαιρα» της Αλίτσε Ρορβάχερ και «Το Αγόρι του Θεού» του βετεράνου Μάρκο Μπελόκιο, ενώ το δικό τους κοινό, για ευνόητους λόγους, αναμένεται να προσελκύσουν τα φιλμ «Αγώνας για τη Δόξα: Audi vs Lancia» και «Γκοτζίλα x Κονγκ: Η Νέα Αυτοκρατορία».

Η Χίμαιρα (La Chimera)

Δραματική κομεντί εποχής, ιταλικής παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Αλίτσε Ρορβάχερ, με τους Τζος Ο’Κόνορ, Κάρολ Ντουάρτε, Βιντσέντσο Νεμολάτο, Ιζαμπέλα Ροσελίνι κ.ά.

Σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας που βρίθει ερειπίων, για τους «tombaroli» -τους αρχαιοκάπηλους- η Χίμαιρα σημαίνει λύτρωση από τη δουλειά και όνειρα για εύκολο πλούτο. Για τον Άρθουρ η Χίμαιρα μοιάζει με τη γυναίκα που έχασε, την Μπενιαμίνα. Για να τη βρει, προκαλεί το αόρατο, ψάχνει παντού, πηγαίνει μέσα στη γη αναζητώντας την πόρτα στη μετά θάνατον ζωή για την οποία μιλούν οι μύθοι.

Το Αγόρι του Θεού (Rapito)

Ιστορικό δράμα εποχής, ιταλικής παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο, με τους Φάουστο Ρούσο Αλέζι, Πάολο Πιερομπόν, Ενέα Σάλα, Μπάρμπαρα Ρόνκι, Φιλίπο Τίμι, Λεονάρντο Μαλτέζε κ.ά.

858, στην εβραϊκή συνοικία της Μπολόνια. Οι στρατιώτες του πάπα εισβάλλουν ξαφνικά στο σπίτι της οικογένειας Μορτάρα με εντολή του καρδινάλιου για να πάρουν τον Εντγκάρντο, τον επτάχρονο γιο των Μορτάρα. Ο λόγος; Μια μαρτυρία ότι το παιδί είχε βαφτιστεί ως χριστιανός κρυφά από μια υπηρέτρια όταν ήταν μωρό, συνθήκη για την οποία ο παπικός νόμος είναι κάθετος: το παιδί πρέπει να απομακρυνθεί από την αλλόθρησκη οικογένειά του και να μεγαλώσει με καθολική εκπαίδευση.

Αγώνας για τη Δόξα: Audi vs Lancia (Race for Glory: Audi vs. Lancia)

Δραματική περιπέτεια, ιταλικής και διεθνούς συμπαραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Στέφανο Μορντίνι, με τους Ρικάρντο Σκαμάρτσο, Ντάνιελ Μπρουλ, Χέιλι Μπένετ, Φόλκερ Μπρουχ κ.ά.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 1983 δεν θα είναι το ίδιο με όλα τα άλλα. Κι αυτό επειδή η Lancia θέλει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Audi, ακόμα και με κίνηση μόνο σε δύο τροχούς, σε έναν απίθανο αγώνα ταχύτητας και αντοχής νεύρων που θυμίζει Δαυίδ και Γολιάθ.

Κούκλες της Δρέσδης (Dolls of Dresden)

Δραματική ταινία, ελληνογερμανικής παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Αλέξη Τσάφα, με τους Χριστίνα Σωτηρίου, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργο Γλάστρα, Σωτήρη Ψαλτίδη, Ακύλλα Καραζήση κ.ά.

Η Άννα είναι μια νέα αντισυμβατική δημοσιογράφος που ζει στη Θεσσαλονίκη. Η γεννημένη στη Δρέσδη Λοφίλια είναι μια ζωγράφος που με τον αιρετικό τρόπο ζωής της και την τέχνη της εντυπωσιάζει και προκαλεί. Η τυχαία συνάντηση των δύο γυναικών θα εξελιχθεί σύντομα σε μια βαθιά ερωτική σχέση με την προοπτική δημιουργίας οικογένειας.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved