Kirsten Dunst: «Μην θεωρείτε ότι η δημοκρατία είναι δεδομένη»

Kirsten Dunst – ©IMDb/«Civil War» (2024)
BETH TSALIKI
/
11 Απριλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η Kirsten Dunst δήλωσε πως το «Civil War», η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ως φωτορεπόρτερ, αποτελεί «προειδοποίηση» να «μην θεωρούμε τη δημοκρατία ως δεδομένη».

Το «Civil War» παρουσιάζει ένα δυστοπικό εγγύς μέλλον που τοποθετείται στις ΗΠΑ,  καθώς έχει επικρατήσει ένα δικτατορικό καθεστώς από τον πρόεδρο που διανύει την τρίτη του θητεία.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βρετανού συγγραφέα Alex Garland, η ταινία του A24 ακολουθεί μια ομάδα πολεμικών ανταποκριτών, καθώς αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο για να φτάσουν στην Ουάσιγκτον, προτού οι αντάρτες προσεγγίσουν τον Λευκό Οίκο.

Στην ερώτηση του πρακτορείου ειδήσεων PA, για το αν φοβάται ότι η συγκεκριμένη ιστορία θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, η Kirsten Dunst απάντησε:

«Διεξάγεται διάλογος σε όλο τον κόσμο, οπότε με αυτή την αίσθηση γυρίσαμε την ταινία».

«Μην θεωρείτε δεδομένη τη δημοκρατία σας και να βλέπετε ο ένας τον άλλον ως ανθρώπους αντί να υιοθετείτε αυτές τις ακραίες θέσεις πίσω από το τηλέφωνο ή τους υπολογιστές σας» είπε η ηθοποιός αναφερόμενη στα μηνύματα της ταινίας.

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια προειδοποίηση, κατά κάποιο τρόπο και μια αντιπολεμική ταινία για μένα» πρόσθεσε.

Ο σκηνοθέτης, Alex Garland εξήγησε ότι ήθελε να τοποθετήσει τους δημοσιογράφους στο επίκεντρο της ταινίας επειδή ήθελε να τους παρουσιάσει ως «ήρωες».

Αισθάνθηκα ότι οι δημοσιογράφοι δέχονται επίθεση με πολύ περίπλοκο τρόπο για πολύ καιρό και οι άνθρωποι, από πολλές απόψεις, δεν τους εμπιστεύονται πια, σημείωσε.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved