Απόψε το βράδυ ξέχνα ό,τι είχες κανονίσει, άραξε στον καναπέ σου (με ή χωρίς παρέα, με ή χωρίς snacks) και απόλαυσε τη νέα ταινία του Netflix, Enola Holmes.

Η μικρή αδερφή του Sherlock κερδίζει τις εντυπώσεις!

It's a must-watch!

Η μικρή αδερφή του Sherlock κερδίζει τις εντυπώσεις και ήδη συγκεντρώνει πολύ υψηλή βαθμολογία στο IMDb, με πρωταγωνιστές εξαιρετικά ονόματα του Hollywood, όπως οι Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin και Helena Bonham Carter.

Δες τα 5 fun facts που έχουμε για εσένα, όπως τα μάθαμε μέσω του Hayvine!

1. Η ταινία βασίζεται σε αντίστοιχη σειρά βιβλίων. Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της ταινίας του Netflix έχει ως βάση του την young adult fiction σειρά βιβλίων μυστηρίου Enola Holmes με την υπογραφή της Nancy Springer. Μάλιστα, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και νέες προσθήκες τα επόμενα χρόνια.

2. Οι κληρονόμοι του Conan Doyle έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του Enola Holmes. Ναι, αυτό είναι ένα behind the scenes gossip, καθώς η Conan Doyle Estate έχει καταθέση μήνυση εναντίον της Nancy Springer, του Netflix, της Legendary Pictures και του εκδοτικού οίκου Penguin Random House, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της ενάγουσας πλευράς, στα τελευταία βιβλία του Doyle ο Sherlock παρουσιάζεται ως πιο τρυφερός απέναντι στη μικρή του αδερφή, κάτι που χρησιμοποιείται στην ταινία με αποτέλεσμα αυτό να εγείρει το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.

3. Η επίσημη promo αφίσα της ταινίας έχει μία βασική ιστορική ανακρίβεια. Όταν οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κάνουν μία ταινία που τοποθετείται χρονικά στον 19ο αιώνα, έπρεπε να διαβάσουν λίγο περισσότερο και πιο ενδελεχώς τα βιβλία ιστορίας, αφού στην επίσημη αφίσα του Enola Holmes αχνοφαίνεται το Portcullis House, ένα κτίριο που χτίστηκε πολύ αργότερα, το 2001 συγκεκριμένα.

4. Η πρώτη σκέψη ήταν το Enola Holmes να κυκλοφορήσει στις σκοτεινές αίθουσες την εορταστική περίοδο του 2020. Ακόμα ένα κινηματογραφικό σχέδιο που ανατράπηκε λόγω COVID-19. Τα αρχικά πλάνα ήθελαν την ταινία να βγαίνει στους κινηματογράφους, τελικά το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα τον περασμένο Απρίλιο και αποφάσισε να στριμάρει την ταινία τον Σεπτέμβριο.

5. Η Millie Bobby Brown έχει διπλό χαρακτήρα στην ταινία. Μετά την εκτόξευση των μετοχών της μέσω του Stranger Things, η Millie όχι μόνο ανήκει σε μία εκπληκτική νέα γενιά ηθοποιών, αλλά κατάφερε να πάρει και διπλό ρόλο στο Enola Holmes. Εκτός από πρωταγωνίστρια είναι και παραγωγός της ταινίας.