Πώς η Alicia Silverstone κατέληξε σε τόσα πολλά μουσικά βίντεο των Aerosmith

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
10 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο ρόλος της Alicia Silverstone που την απογείωσε στην πραγματικότητα δεν ήταν στο Clueless. Λίγα χρόνια πριν η έφηβη ηθοποιός γίνει γνωστή ως Cher Horowitz στην κωμωδία της Amy Heckerling, ήταν ήδη διάσημη από τους Aerosmith. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Silverstone, τότε μόλις 17 ετών, εμφανίστηκε σε τρία μουσικά βίντεο των Aerosmith. Το πρώτο ήταν το Cryin, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο MTV το 1993. Ακολούθησε το βίντεο για την power μπαλάντα, Amazing το ίδιο έτος και τελευταίο ήταν το Crazy το 1994.

Για το τρίτο βίντεο, η Silverstone είχε δίπλα της την Liv Tyler, κόρη του τραγουδιστή των Aerosmith, Steven Tyler η οποία αισθανόταν άβολα για την εμφάνιση της στο βίντεο. Για την Silverstone όμως, δεν υπήρχε αμηχανία. Τα βίντεο έδωσαν ώθηση στην καριέρα της και αυτό οφείλεται στο ότι ο σκηνοθέτης άρεσε αυτό που είδε στην πρώτη της ταινία.

Η Alicia Silverstone είχε την ευκαιρία να γίνει μεγάλη σταρ όταν ο Marty Callner την είδε στο The Crush το 1993. Το εφηβικό θρίλερ ήταν μόνο η δεύτερη απόπειρα στην υποκριτική για την Silverstone. Η πρώτη ήταν σε ένα επεισόδιο του The Wonder Years την ίδια χρονιά.

Όσο για το λόγο που της ζητήθηκε να κάνει και δεύτερο μουσικό βίντεο για το συγκρότημα, η Silverstone είπε: «Οι Aerosmith κέρδισαν πολλά χρήματα από αυτό το βίντεο. Οι πωλήσεις τους τριπλασιάστηκαν ή κάτι τέτοιο. Θα ήταν τρελοί να μην με ζητήσουν πίσω». Το Cryin κέρδισε βραβεία για το βίντεο της χρονιάς, το καλύτερο βίντεο συγκροτήματος και την πολυπόθητη επιλογή θεατών στα βραβεία MTV Video Music Awards το 1994.

Τα τρία αυτά μουσικά βίντεο της Silverstone της χάρισαν για αρκετά χρόνια τον τίτλο «κορίτσι των Aerosmith». Ωστόσο, κάποτε είχε αποκαλύψει ότι δεν της άρεσε η ταμπέλα. «Θυμάμαι εκείνη την εποχή, όταν ήμουν στα βίντεο των Aerosmith και οι άνθρωποι με αποκαλούσαν: η γκόμενα των Aerosmith και ήμουν 17 ετών και ένοιωθα πολύ προσβεβλημένη», δήλωσε σε μια συνέντευξή της στο Cinema Blend, αν και τώρα το βρίσκει περισσότερο διασκεδαστικό παρά προσβλητικό. Ωστόσο, η φήμη της από τους Aerosmith ήταν αυτό που τράβηξε το βλέμμα της σκηνοθέτιδας Amy Heckerling, η οποία τελικά την έδωσε τον πρώτο ρόλο στην ταινία Clueless του 1995.

http://www.youtube.com/watch?v=qfNmyxV2Ncw

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved