«Rosalia σ’αγαπάμε»: Όσα βιώσαμε χθες στη συναυλία της στο Release Festival x SNF Nostos

©Instagram/fansderosalia1
BETH TSALIKI
/
21 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Rosalia: 20 Ιουνίου 2023, Release Festival x SNF Nostos, Πλατεία Νερού. Ο χαμός κι ο χορός. Η έκσταση και η συγκίνηση που επιτέλους βλέπουμε από κοντά ένα pop είδωλο της εποχής μας: την Καταλανή Rosalia.

Μια ισπανική σημαία ανεμίζει κάπου μπροστά, κάποια μικρά πανό στα ισπανικά που σε κάποια φάση η Rosalia αρχίζει και διαβάζει μένοντας συγκινημένη.
Στην προσμονή για την εμφάνιση της Rosa, Rosaliaaa… άκουγες διάσπαρτα «Motomami, motomami», όσο πιο γρήγορα κι όσο πιο πολλά γινόταν.

Ξαφνικά, ένα εκτυφλωτικό άσπρο φως γεμίζει την σκηνή και την εμφάνισή του κάνει ο χορός, φορώντας άσπρα κράνη – τα γνωστά κράνη του Motomami-.
Και ήρθε η ώρα της Rosalia.

Ουρλιαχτά και φωνές που με έκαναν να κλείσω λίγο τα αυτά μου από την ένταση κι τον ενθουσιασμό τους.
«Saoko papi saoko»!

Κι αρχίζουμε όλοι:

Yo soy muy mía, yo me transformo
Una mariposa, yo me transformo
Make up de drag queen, yo me transform

Επόμενη στάση: BIZCOCHITO!
Σε αυτό το τραγούδι, που είναι πολύ γρήγορο στο λέγειν, για τους πιο πολλούς ήταν εύκολο απλά να τραγουδάμε στο σημείο του «Ta-ra-rá, ta-ra-rá, ta-tá».

Επόμενος σταθμός: La Fama. Εκεί είναι η ώρα που λικνιζόμαστε. Όχι ότι πριν, ή και ακόμη περισσότερο αργότερα, δεν έγινε αυτό. Έγινε και με το παραπάνω μάλιστα.

DE AQUÍ NO SALES: Προσωπικά ανατριχίλα και συγκίνηση. Ο ρυθμός του Flamenco, η ένταση και ο δυναμισμός της φωνής της Rosalia, το πόσο αποφασιστικά ερμηνεύει το τραγούδι και φυσικά η δυνατή performance με χορό flamenco. Ακούω μια γυναικεία νεαρή φωνή δίπλα μου: Θα κλάψω!

Rosalia

Ακολουθούν:
La Noche De Anoche το οποίο έχει τραγουδήσει με τον Bad Bunny. Linda σε συνεργασία με την Tokischa. Diablo. Despecha: Άλλο λίκνισμα από ‘δω. LLYLM: Το οποίο βγήκε φέτος κοντά στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, και μιλάει για μια όχι και τόσο καλή τροπή μια ερωτικής σχέσης.

Ύστερα η Rosalia επέλεξε να διασκευάσει (βάζοντας αρκετά ισπανικά στην αρχή), το Blinding Lights του The Weeknd και μόλις μπήκε το ρεφρέν στα αγγλικά, εκκίνησε ξανά το χορωδιακό μέρος.

Μετά τα Hentai και Candy, ήρθε η ώρα του «Motomami, Motomami»! Και η λέξη «Motomami» πήρε φωτιά από την επανάληψη και την ένταση.
La Combi Versace και εννοείται Con altura. Στο Con Altura, ένα τραγούδι που ακόμα και αν δεν γνωρίζεις πολλά για την Rosalia, το γνωρίζεις και σου κολλάει κιόλας. Βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με το TKN, ένα τραγούδι της ίδιας σε συνεργασία με τον Travis Scott. Προς το παρόν όμως, Con altura!

Ακολουθεί η ερωτική εξομολόγηση του Beso, μια πρόσφατη κυκλοφορία με τον σύντροφο της Rosalia, τον Χιλιανό pop star Rauw Alejandro, όπως και το Vampiros, πάλι σε πρόσφατη συνεργασία με τον ίδιο.

Heroe, διασκευή Enrique Iglesias, Malamente, Chicken Teriyaki και κλείνουμε με το CUUUUuuuuuute.

Από τη συναυλία έλειψε σίγουρα η καινούρια κυκλοφορία της Rosalia, Tuya, ίσως γιατί δεν έχει γίνει ακόμα «επιτυχία» (;) αλλά σίγουρα αν το τραγουδούσε θα ήταν μια σωστή επιλογή για την προώθησή του.

Προσωπική έλλειψη, A Palé. Δυνατό, βαρύ, με μια δόση «μαγκιάς», έλειψε.

Μια πολύ γλυκιά και αξιοσημείωτη στιγμή ωστόσο, ήταν εκείνη που η ίδια μίλησε ελληνικά (και μάλιστα δεν αρκέστηκε σε ένα απλό «Καλησπέρα Αθήνα») και είπε στο κοινό, «Χαίρομαι που είμαι εδώ να παίζω σε αυτή τη χώρα για πρώτη φορά. Ευχαριστώ πολύ που με υποδεχθήκατε». Στο «παίζω» λίγο δυσκολεύτηκε, αλλά μπροστά σε ολόκληρη την φράση, αυτό ήταν μηδαμινό.

Μια φωνή είπε δυνατά κάποια στιγμή: «Σ’ αγαπάμε» και η Rosalia χαμογέλασε συγκινημένη.

Rosalia για πρώτη φορά στην Ελλάδα, (χωρίς να έχει περάσει η περίοδος της ακμής της) και για αυτό ευχαριστούμε την ίδια, αλλά φυσικά και τους διοργανωτές, το Release Athens και το SNF Nostos.

Rosalia

Από χθες, κρατάμε τον ενθουσιασμό, την χαρά, την συγκίνηση και την δική μας αλλά και της Rosalia και όλη την θετική ενέργεια που μεταδόθηκε όχι μόνο από την Rosalia σε εμάς κι από εμάς σε εκείνη, αλλά και αυτήν που μοιραστήκαμε μεταξύ μας καθώς χορεύαμε και τραγουδούσαμε μαζί, χωρίς να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτή, είναι η δύναμη της μουσικής.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved