Netflix: Σταματά τις παραγωγές στη Ρωσία – Στον «πάγο» σειρές

POP UP TEAM
/
3 Μαρτίου, 2022

Απόφαση να σταματήσει τις παραγωγές στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία – Ποια σειρά σταμάτησε γυρίσματα.

Το Netflix αποφάσισε να «παγώσει» όλα τα πρότζεκτ της στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, επιβάλλοντας με τον δικό της τρόπο κυρώσεις στη Μόσχα.  

Σύμφωνα με το Variety, η δημοφιλής πλατφόρμα προετοίμαζε τέσσερις ρωσικές σειρές, μεταξύ των οποίων ένα αστυνομικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Ντάσα Ζουκ, το οποίο, ενώ βρισκόταν σε φάση γυρισμάτων, πλέον έχει μπει στο συρτάρι. Η σειρά αυτή είναι η δεύτερη πρωτότυπη σειρά του Netflix που γυρίζεται στη Ρωσία, μετά το «Anna K» που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Πηγή που βρίσκεται κοντά στο Netflix δήλωσε ότι η εταιρεία αξιολόγησε τον αντίκτυπο των εξελίξεων στην Ουκρανία και έλαβε αυτήν την απόφαση, βλέποντας και άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες να βάζουν στον «πάγο» τη συνεργασία τους με τη Ρωσία. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το Netflix είπε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν σκοπεύει να προσθέσει κρατικά κανάλια στη ρωσική υπηρεσία του, παρά τον κανονισμό που θα του απαιτούσε να διανέμει κανάλια που υποστηρίζονται από το κράτος.

Μετά το Netflix, αποκλείεται η Ρωσία από τηλεόραση και κινηματογράφο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι θα απαγορεύσει τις επίσημες ρωσικές αντιπροσωπείες από το φεστιβάλ του 2022, εκτός εάν τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η Walt Disney Company ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την προβολή ταινιών της από όλες τις αίθουσες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του «Turning Red» της Pixar, που θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα στις 10 Μαρτίου. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, η Warner Bros σταμάτησε την κυκλοφορία του «The Batman» στη Ρωσία.

Η Beinnale στη Βενετία διέλυσε το ρωσικό της περίπτερο, τη στιγμή που το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας συνεχίζει να εξετάζει τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των ρωσικών ταινιών στην εκδήλωση.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γλασκώβης στη Σκωτία κράτησε παρόμοια στάση, αποφάσισε να βγάλει τους δύο ρωσικούς του τίτλους φέτος: το «No Looking Back» του Kirill Sokolov και το «The Execution» του Lado Kvataniya. Το Ελβετικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσε ότι θα προβάλει ρωσικές ταινίες στην επερχόμενη έκδοσή του τον Αύγουστο.

Ακόμη, το Series Mania Festival και το MipTV δήλωσαν ότι δεν θα υπάρχει ρωσική παρουσία στις εκδηλώσεις τους.

Με πληροφορίες από Variety και mmnewstv

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved