The Crown: Τι σκέφτεται η πραγματική βασιλική οικογένεια για την σειρά του Netflix

Copyright @Instagram thecrownnetflix
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
26 Νοεμβρίου, 2022

Από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το The Crown στο Netflix το 2016, οι θαυμαστές του αναρωτιούνται τι πιστεύει η βασιλική οικογένεια για την αναπαράσταση της ζωής τους στο Buckingham Palace καθώς και μερικά από τα μεγαλύτερα γεγονότα της ζωής τους.

Τώρα που στριμάρει η πέμπτη σεζόν του The Crown, υπήρξαν εκκλήσεις προς τον δημιουργό Peter Morgan και στο Netflix για προσθήκη μιας δήλωσης αποποίησης ευθύνης για το ιστορικό δράμα, ώστε να διευκρινιστεί ότι η σειρά είναι μια φανταστική αφήγηση και τα γεγονότα δεν βασίζονται εντελώς στην πραγματικότητα.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν ειπωθεί διάφορες θεωρίες για το πώς νιώθουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας για την σειρά, με ορισμένα μέλη της οικογένειας να μιλούν ανοικτά για αυτήν.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Wikimedia Commons / Paul E. Alers

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στις 8 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός Matt Smith γνωστός από το House of the Dragon, ο οποίος υποδύθηκε τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, στις πρώτες σεζόν του The Crown, μοιράστηκε όσα είχε ακούσει για τη γνώμη της Αυτής Μεγαλειότητας για την σειρά και θυμήθηκε τη συνάντησή του με τους βασιλικούς.

«Γνώρισα τον σημερινό βασιλιά Κάρολο, του είπα ότι είχε υπέροχα παπούτσια… και μετά συνάντησα τον πρίγκιπα Χάρι μια φορά», είπε στην εκπομπή Today. «Ο Χάρι με πλησίασε και με αποκάλεσε παππού, επειδή με παρακολούθησε στην εκπομπή».

Copyright Instagram @mattsmithhofficial

Η Vanessa Kirby που παίζει την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ, στις πρώτες σεζόν του The Crown είπε επίσης ότι και αυτή είχε ακούσει ότι η Υψηλότατη παρακολούθησε τη σειρά. «Ένας φίλος μου ήταν σε ένα πάρτι όπου δεν ήξερε κανέναν, οπότε χώθηκε σε μια παρέα που συζητούσε για τη σειρά», εξήγησε η Kirby στο The Graham Norton Show. «Μια από τις γυναίκες είπε: Στη γιαγιά μου αρέσει κάπως». Η εν λόγω «γιαγιά» δεν ήταν άλλη από τη βασίλισσα Ελισάβετ! «Αποδείχθηκε ότι ήταν μια από τις πριγκίπισσες. Η εγγονή της βασίλισσας», είπε η Kirby, αναφερόμενη στις αδερφές Πριγκίπισσα Βεατρίκη και Πριγκίπισσα Ευγενία. «Είναι και οι δύο αρκετά αξιόπιστες πηγές – οπότε είμαι σίγουρος ότι η βασίλισσα είναι fan του The Crown».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Copyright Instagram @sussexroyal

Ενώ βρισκόταν στο The Late Late Show With James Corden, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε ειλικρινά για τη γνώμη του για το The Crown. «Δεν προσποιούνται ότι είναι πραγματικά γεγονότα, ξέρουν ότι είναι μια φανταστική ιστορία. Αλλά είναι βασισμένη χαλαρά στην αλήθεια. Φυσικά δεν είναι αυστηρά ακριβές, αλλά στο περίπου», είπε. «Σου δίνει μια ιδέα για τον τρόπο ζωής, τις πιέσεις του να βάζεις το καθήκον και την υπηρεσία πάνω από την οικογένεια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προέλθει από αυτό».

Ο Χάρι σημείωσε επίσης ότι δεν τον ενοχλεί τόσο η σειρά όσο η πραγματική πίεση που δέχεται η οικογένειά του. «Νιώθω πολύ πιο άνετα με το The Crown από όλες τις ιστορίες που γράφτηκαν για την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου ή τον εαυτό μου», είπε στον Corden. «Το The Crown είναι προφανώς μυθοπλασία, πάρτε το όπως θέλετε, αλλά οι ιστορίες των ταμπλόιντ αναφέρονται ως γεγονότα, επειδή υποτίθεται ότι είναι ειδήσεις. Έχω ένα πραγματικό πρόβλημα με αυτό».

Ο Δούκας του Σάσεξ πρότεινε ακόμη και ποιος θα μπορούσε να τον υποδυθεί εάν το σίριαλ έφτανε μέχρι σήμερα. Ο Χάρι πρότεινε να τον απεικονίσει ο σταρ του Billions και του Homeland, Damian Lewis.

Πιο πρόσφατα, ο Dominic West, ο οποίος υποδύεται τον πατέρα του Χάρι, βασιλιά Κάρολο, στην 5η σεζόν του The Crown, είπε στο Entertainment Today ότι δεν επικοινώνησε με τον Δούκα του Sussex για τον ρόλο του στη σειρά, παρά το γεγονός ότι οι δύο ήταν φιλικές σχέσεις. «Δεν θεώρησα σκόπιμο να τον καλέσω και να του ζητήσω συμβουλές», είπε ο West. «Δεν του έχω μιλήσει για πολλά χρόνια».

Copyright Instagrma @thecrownnetflix

Πρίγκιπας Γουίλιαμ

Wikimedia Commons / Paisley Scotland

Σε ένα επεισόδιο του 2019 του The Graham Norton Show, η Olivia Colman, η οποία έπαιξε τη βασίλισσα Ελισάβετ για αρκετές σεζόν, θυμήθηκε μια αμήχανη συνάντηση με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. «Δεν πήγε πολύ καλά. Συνάντησα τον πρίγκιπα Ουίλιαμ σε ένα δείπνο και με ρώτησε τι έκανα αυτή τη στιγμή προτού προσθέσει γρήγορα: Στην πραγματικότητα, ξέρω τι κάνεις». «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη και ρώτησα: Το έχεις παρακολουθήσει; Η απάντησή του ένα ξερό Όχι. Αλλά ήταν πολύ γοητευτικός και πολύ όμορφος».

Πιο πρόσφατα, η ειδική σε θέματα που αφορούν την βασιλική οικογένεια Katie Nicholl είπε στο Entertainment Today ότι η 5η σεζόν του The Crown θα είναι δύσκολη για τον Γουίλιαμ και τον Χάρι, εάν αποφασίσουν να το δουν. Η μητέρα τους, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πέθανε σε ένα συγκλονιστικό τροχαίο στο Παρίσι το 1997, σε ηλικία 36 ετών, όταν ο Γουίλιαμ και ο Χάρι ήταν μόλις 15 και 12 ετών, αντίστοιχα. «Πιστεύω ότι αυτή η σειρά θα είναι αρκετά άβολη, όχι μόνο για την Καμίλα και τον Κάρολο, αλλά και για τον Γουίλιαμ και τον Χάρι», εξήγησε η Nicholl. «Οι σκηνές που οδήγησαν στον θάνατο της μητέρας τους θα είναι πολύ άβολες για αυτούς. Αυτή ήταν μια περίοδος που έπρεπε να εκτεθούν δημόσια. Ακούσαμε τον Χάρι να μιλά για τον πραγματικό αντίκτυπο που είχε στη ζωή του, αλλά και τον Γουίλιαμ», πρόσθεσε. «Επομένως, το να το ξαναζήσουνε, ακόμα κι αν είναι καλογυρισμένο… θα είναι απίστευτα δύσκολο για αυτούς».

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’

Wikimedia Commons / Allan Warren

Ενώ ο Dominic West δεν άφησε τον Χάρι να καταλάβει ότι απεικόνιζε τον πατέρα του, ήρθε σε επαφή με τον ίδιο τον βασιλιά Κάρολο. «Απλώς σκέφτηκα ότι θα ενημερώσω το παλάτι ότι έπαιζα αυτόν τον ρόλο. Και ένιωσα ότι είχαν το δικαίωμα να το μάθουν αυτό. Μέχρι εκεί ήταν η επαφή μου», είπε ο ηθοποιός στο ET.

Η Nicholl είπε επίσης στο ET ότι δεν πιστεύει ότι ο Κάρολος θα παρακολουθήσει την 5η σεζόν. «Δεν ξέρουμε αν ο βασιλιάς θα παρακολουθήσει αυτή τη σειρά», μοιράστηκε η ειδικός. «Μπορώ να σας πω ότι έχει παρακολουθήσει προηγούμενες σεζόν του The Crown και το απόλαυσε. Νομίζω ότι και η τελευταία σειρά ήταν λίγο πολύ κοντά στο αλήθεια».

Η 5η σεζόν επικεντρώνεται στο διαζύγιο του τότε πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η σειρά περιλαμβάνει την πιο «visual εποχή» της βασιλικής οικογένειας, καθώς τράβηξαν σε μεγάλο βαθμό τα φώτα της δημοσιότητας γύρω από το παλάτι, το οποίο περιελάμβανε πολλά πρωτοσέλιδα γεγονότα και σκάνδαλα της εποχής, συμπεριλαμβανομένης της παράλληλης σχέσης του Καρόλου με την Καμίλα και του προκλητικού φορέματος της Νταϊάνας.

Copyright Instagram @thecrownnetflix

«Νομίζω ότι ήταν μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές για τη βασιλική οικογένεια», είπε η Nicholl σχετικά με τη δημόσια συζήτηση μεταξύ του πρώην ζευγαριού. «Εννοώ ότι ο Κάρολος παραδέχτηκε τη μοιχεία, και αυτό ήταν το είδος του πολέμου που παιζόταν με θεαματικό τρόπο στα ταμπλόιντ». Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είναι μάλλον μια άβολη στιγμή, αλλά το αν πρόκειται να το δει ο βασιλιάς, μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ».

Πριγκίπισσα Άννα

Wikimedia Commons / Chatham House

Στο ντοκιμαντέρ του ITV του 2020 Anne: The Princess Royal at 70, που σηματοδότησε τα 70ά της γενέθλια, η πριγκίπισσα Anne είπε ότι ενώ δεν παρακολουθεί πλέον το The Crown, βρήκε τα πρώτα επεισόδια «αρκετά ενδιαφέροντα».

http://www.youtube.com/watch?v=Ej0vb8xhvbw&t=47s

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved