Το The Dark Tower του Stephen King έρχεται από τον Mike Flanagan

Wikimedia Commons / Michael Whelan, Phil Hale, Erik Wilson
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
9 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Ο σκηνοθέτης του Doctor Sleep οραματίζεται μια τηλεοπτική σειρά πέντε κύκλων, με δύο αυτόνομες ταινίες.

Ο Mike Flanagan προσθέτει άλλο ένα έργο του Stephen King στο ρεπερτόριό του. Σύμφωνα με συνέντευξή του στο Deadline, ο σκηνοθέτης του Doctor Sleep μαζί με τον στενό του συνεργάτη, τον παραγωγό Trevor Macy, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια νέα διασκευή της σειράς The Dark Tower του θρυλικού συγγραφεά τρόμου.

Ο Flanagan δήλωσε στο Deadline ότι το The Dark Tower – που συνδυάζει στοιχεία κλασικού τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και γουέστερν – ήταν το έργο των ονείρων του για αρκετό καιρό. Οραματίζεται την διασκευή ως τηλεοπτική σειρά που θα διαρκέσει πέντε σεζόν, ακολουθούμενη από δύο αυτόνομες ταινίες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Stephen King έχει γράψει εννέα βιβλία στο σύμπαν του The Dark Tower από το 1982, ο Flanagan μαζί με τον Macy έχουν τόσο πολύ υλικό να χρησιμοποιήσουν που δεν θα ξέρουν τι να αφήσουν απέξω.

Το The Dark Tower έχει μεταφερθεί στην οθόνη δύο φορές στο παρελθόν.

Ο Nikolaj Arcel σκηνοθέτησε μια ταινία το 2017 για τη Sony με πρωταγωνιστές τους Idris Elba και Matthew McConaughey, η οποία απέσπασε ως επί το πλείστον αρνητικές κριτικές. Η Amazon αγόρασε τα δικαιώματα για μια τηλεοπτική προσαρμογή την επόμενη χρονιά, αν και τελικά αποφάσισαν να μην προχωρήσουν.

Η μοίρα του franchise φαίνεται λίγο πιο ελπιδοφόρα τώρα με τους Flanagan και Macy, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό τους, με διασκευές του Stephen King όπως το Doctor Sleep και το Gerald’s Game, καθώς και τις αγαπημένες σειρές τρόμου, όπως το The Haunting of Hill House και το Midnight Mass.
Το ζευγάρι απέκτησε τα δικαιώματα για το The Dark Tower πριν από την πρόσφατη συμφωνία της Intrepid Pictures με την Amazon Video και ως εκ τούτου, η σειρά δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι αποκλειστικά στην πλατφόρμα της Amazon Prime.

«Πριν την συμφωνία μας με την Amazon, αποκτήσαμε τα δικαιώματα για το The Dark Tower, το οποίο αν γνωρίζετε κάτι για μένα, ξέρετε ότι ήταν το Άγιο Δισκοπότηρο για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου», είπε ο Flanagan στο Deadline. «Έχουμε στην πραγματικότητα αυτά τα δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία μας με την Amazon, πράγμα που δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν ή δεν θα εμπλακούν με κάποιο τρόπο κάποια στιγμή – ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά, αυτό είναι κάτι που έχουμε αναπτύξει οι ίδιοι και είμαστε πολύ παθιασμένοι να το ξεκινήσουμε επιτέλους».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved