Από το φθινόπωρο του 2017 κοντεύουν δύο χρόνια και όλοι μας περιμέναμε πως και πως την επιστροφή του Mindhunter. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ φρόντισε να μας παραδώσει μια πρώτη σεζόν που ήταν φαντασιακός οργασμός για τους λάτρεις της εγκληματολογίας. Οι συστάσεις έχουν γίνει, οπότε τώρα στη δεύτερη σεζόν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πιο hardcore πράγματα. 

Όχι μόνο εμείς το κοινό, αλλά και οι δύο κεντρικοί ήρωες, ο Χόλντεν Φορντ και ο Μπιλ Τεντς που έκαναν στην πρώτη σεζόν το πρώτο βήμα για να ανοίξουν νέα μονοπάτια εύρεσης των εγκληματιών.

Αυτή τη φορά δεν πάνε ως δύο άγνωστοι τύποι που θέλουν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ και να μη βγει η δουλειά τους προς τα έξω. Τα υψηλά κλιμάκια έχουν μάθει για τα καλά τι κάνουν, το word of mouth δεν μπορεί να ανατραπεί και το πρόβλημα είναι πως αυτό δεν αφορά μόνο τα αυτιά συναδέλφων, αλλά και των ίδιων των κατά συρροήν εγκληματιών που επιθυμούν να εξετάσουν οι δυο τους.

Στο πρώτο trailer που κυκλοφόρησε χθες το Netflix, βλέπουμε ακριβώς όλα τα νέα στοιχεία που εμφανίζονται ως εμπόδια στην προσπάθεια του ντουέτου να έρθει σε επαφή με τα άδυτα του μυαλού και της ψυχολογίας ενός αδίστακτου serial killer. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος για την δεύτερη σεζόν του Mindhunter, ιδίως αν σκεφτούμε τα ονόματα εγκληματιών που θα παρουσιαστούν, με πιο χαρακτηριστικό τον Τσαρλς Μάνσον. Μια φιγούρα που βλέπουμε ελάχιστα και στη νέα ταινία του Ταραντίνο.

Η δεύτερη σεζόν του Mindhunter θα βγει στην πλατφόρμα του Netflix την επόμενη Παρασκευή στις 16 του μήνα.