Χρειαζόμασταν ακόμα ένα Squid Game; Νομίζω πως όχι

© Netflix
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
25 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η σειρά Squid Game βγήκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και την είδε κυριολεκτικά όλος ο κόσμος καθώς έσπασε κάθε μετρικό ρεκόρ που μπορούσε να σπάσει. Το σενάριο ήταν πρωτότυπο και η πλοκή πάντα ενδιαφέρουσα κι αυτό ήταν το κλειδί επιτυχίας της σειράς. Το καινούργιο Squid Game The Challenge δεν έχει να προσφέρει οτιδήποτε καινούργιο στην εξίσωση. Παρόλα αυτά βρίσκεται πρώτο στο top 10 του Netflix.

456 διαγωνιζόμενοι από όλο τον κόσμο διεκδικούν το μεγαλύτερο βραβείο που έχει απονεμηθεί ποτέ στην τηλεόραση, 4,56 εκατ. Δολάρια. Στην πρώτη δοκιμασία με την κλασική creepy κούκλα Red Light, Green Light δεν σκοτώνεται κανείς αφού οι σφαίρες έχουν μέσα απλή μπογιά. Μετά το σενάριο είναι πάνω κάτω το ίδιο και η αλληγορία που προσπάθησε να αφηγηθεί ο δημιουργός της σειράς Hwang Dong-hyuk, προσπαθώντας να απεικονίσει τη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία και τώρα έχει γίνει το απόλυτο εμπορικό προϊόν, μέρος κι αυτό του συστήματος, έχασε εντελώς το νόημά της. . 

Μέσα σε όλα αυτά, οι συμμετέχοντες του ριάλιτι του Netflix, «Squid Game: The Challenge» απειλούν να μηνύσουν την εταιρεία παραγωγής της σειράς, Studio Lambert, για τραυματισμούς που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρει το THR, η βρετανική εταιρεία προσωπικών τραυματισμών Express Solicitors μοιράστηκε τα νέα της πιθανής αγωγής που θα είχε ως στόχο να αποζημιώσει όσους φέρεται να πέρασαν δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του παιχνιδιού τον Ιανουάριο του 2023.

«Έχουμε στείλει επιστολές διεκδίκησης εκ μέρους των διαγωνιζομένων που τραυματίστηκαν σε αυτήν την εκπομπή», δήλωσε ο CEO, Daniel Slade, σε δήλωσή του. “Απ’ ό,τι μας είπαν, ξεπέρασαν τα όρια της ασφάλειας για χάρη της ψυχαγωγίας. Οι εταιρείες παραγωγής πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας στις εκπομπές τους δεν φέρουν τους ανθρώπους σε κίνδυνο”.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αυτοί οι συμμετέχοντες «υπέστησαν τραυματισμούς, όπως υποθερμία και νευρικές βλάβες, ως αποτέλεσμα των κακών προτύπων υγείας και ασφάλειας στο πλατό».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved