Η ζαλάδα της Δρόσως βάζει σε υποψίες τον Νικηφόρο, όμως, εκείνη του αρνείται κατηγορηματικά πως είναι έγκυος. Η νεαρή γυναίκα είναι σε απόγνωση και προσπαθεί να βρει μια λύση για τον ...παράνομο καρπό που δε θέλει να φέρει στον κόσμο. Αλλά όταν όλα δείχνουν ότι κινδυνεύει να αποκαλυφθεί, αποφασίζει να κάνει το ...απονενοημένο διάβημα και να μαζέψει απήγανο για να ρίξει το παιδί της. Ο περίπατος που κάνει στην εξοχή όμως αποκαλύπτεται από μια γειτόνισα. Όλα δείχνουν να μπερδεύονται και αποκαλύψεις έρχονται και δε θα είναι ευχάριστες.

436436557888787

Ο Γάμος που δε θα γίνει τελικά

Η Ελένη πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αποφασίζει να ανοίξει σε έναν άντρα την καρδιά της και να γίνει δική του. Ο Θωμάς μπορεί να είναι ένας μυστηριώδης άντρας αλλά καταφέρνει να πείσει την Ελένη να τον εμπιστευτεί, να τον βάλει σπίτι της και να τον παντρευτεί. Οι δυο τους μάλιστα ετοιμάζουν τον γάμο τους και η μεγάλη μέρα φτάνει πολύ γρήγορα.

Για ακόμη μία φορά όμως δεν είναι γραφτό της Ελένης να ευτυχίσει. Και ενώ εκείνη φτάνει στην εκκλησία ο Θωμάς την προδίδει με τον χειρότερο τρόπο και δεν εμφανίζεται ποτέ. Ο γάμος της Ελένης ματαιώνεται, ο Θωμάς εξαφανίζεται από όλους, κανείς δεν μπορεί να τον βρει καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που μπορεί να πήγε. Το νέο διαδίδεται στο χωριό, σαν αστραπή. Κάποιοι φοβούνται πως έπαθε κάτι κακό και άλλοι τον κακολογούν πιστεύοντας πως το έκανε επίτηδες για να πληγώσει την Ελένη.

Εκείνη από την άλλη, για ακόμα μια φορά βιώνει την προδοσία ενός άντρα στο πετσί της αλλά δεν επιτρέπει σε κανέναν να την λυπηθεί.
Λίγη ώρα αγνότερα, ο Κυπραίος βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα μοναστήρι. Ο ίδιος παλεύει με τις ενοχές του που παράτησε την Ελένη στην εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα παλεύει να απαλλαγεί από τους δαίμονες του παρελθόντος του. Ο Κυπραίος εκεί γνωρίζει τον γέροντα Νικόδημο και μέσα από τις συζητήσεις που κάνει μαζί του δείχνει να γαληνεύει.

Έτσι, τις επόμενες μέρες σχεδιάζει προσεκτικά τα βήματα του, για την επιστροφή του στο Διαφάνι. Και ενώ όλα είναι έτοιμα, ο Κυπραίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Σαράντη κι εκείνος αναγνωρίζει στο πρόσωπο του, τον βασανιστή και φονιά του γιου, του Νέστορα,σύμφωνα με το MYtv και τη Σοφία Τσίρκα.