Netflix: Το Gentlemen του Guy Richie είναι αυτό που πρέπει να δεις τώρα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
13 Μαρτίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Βλέπεις μια ταινία χωρίς να ξέρεις τον σκηνοθέτη. Μπορείς να τον μαντέψεις; Υπάρχουν κάποια σκηνοθετικά χαρακτηριστικά που να προδίδουν την ταυτότητά του; Η απάντηση για την πλειοψηφία των ταινιών είναι όχι εκτός αν μιλάμε για τον Martin Scorsese, τον Quentin Tarantino, Γιώργο Λάνθιμο (βεβαίως) και Guy Ritchie (και μερικούς άλλους). Δεν έχει σημασία εάν σου αρέσουν σαν σκηνοθέτες ή εάν θεωρείς κάποιον περισσότερο ή λιγότερο σπουδαίο, σημασία έχει ότι αναγνωρίζεις την υπογραφή τους.

Ο Guy Ritchie φημίζεται για τις ατμοσφαιρικές, σκοτεινές ταινίες δράσης με πολλές βρισιές και κυρίως πολλές σφαίρες. Όπως και οι σκηνοθέτες που αναφέραμε παραπάνω, έχει κι εκείνος τους αγαπημένους του ηθοποιούς που ενσωματώνει κάθε φορά στο σύμπαν του όπως είναι ο Geoff Seacombe.

Το Netflix ανέβασε πρόσφατα στην πλατφόρμα του τη σειρά Gentlemen. Αν αγαπάς Ritchie βάλε να το δεις γιατί έχεις plus δωράκι και τον Theo James, ελληνική καταγωγής, που μπορεί να είδες στο The White Lotus.

Η συνταγή που ακολουθείται απλή: πρωταγωνιστές έτοιμοι για κάθε ανατροπή, όπλα, ναρκωτικά, σφαίρες, ξύλο. Η υπόθεση αυτού του γκανγκστερικού πανδαιμόνιου είναι η εξής: Ο αριστοκράτης Έντι ανακαλύπτει ότι η οικογενειακή έπαυλη που κληρονομεί ανήκει σε μια τεράστια αυτοκρατορία εμπόρων φούντας, οι οποίοι δεν σκοπεύουν να φύγουν.

Θα σου αρέσει πολύ ο αέρας της αγγλικής αριστοκρατίλας που αποπνέει η σειρά, είναι σαν να βλέπεις το Downton Abbey αλλά από την πλευρά του Upside down (Stranger Things), οι γρήγορες εναλλαγές, οι κωμικοί διάλογοι και ο Theo James (έστω ότι αρέσει σε μένα). Προσωπική αγαπημένη σκηνή: ο Daniel Ings ντυμένος κοτόπουλο αποτέλεσε το highlight της εβδομάδας μου.

Τέλος, είναι από τις καλύτερες παραγωγές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Netflix. Δες το!

Πρωταγωνιστούν: Theo James, Kaya Rose Scodelario,Giancarlo Esposito

Δημιουργοί: Guy Ritchie

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved