Netflix: Το Rebel Moon 2 είναι σχετικά epic – Όπως και το πρώτο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
2 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Το έπος επιστημονικής φαντασίας «Rebel Moon» του Zack Snyder επέστρεψε – επιτέλους – με το δεύτερο κεφάλαιο του, «Part Two: Scargiver», ανέβηκε στην πλατφόρμα του Netflix στις 12 Απριλίου 2024. Ενώ η ταινία διαθέτει εκπληκτικά γραφικά και ατελείωτη δράση. Όπως συμβαίνει συνήθως οι κριτικές για την ταινία είναι διχασμένες.

Δυνατά σημεία: Χορταίνεις εικόνα

Το χαρακτηριστικό σκηνοθετικό στυλ του Snyder είναι φανερό και στο δεύτερο μέρος του έπους. Η ταινία είναι γεμάτη slow motion στιγμιότυπα, δραματικούς φωτισμούς και σκηνικά προσεγμένα στη λεπτομέρεια.  Οι διαστημικές μάχες είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δεύτερου μέρους, με εντυπωσιακό CGI και αέρα Star Wars (δεν υπάρχει φυσικά σύγκριση ανάμεσα στα δύο αλλά οι επιρροές είναι εμφανείς).

Ένα δίκοπο μαχαίρι

Το «Scargiver» εμβαθύνει στις ιστορίες των επιζώντων επαναστατών. Αυτό δίνει ένα συναισθηματικό βάρος στον αγώνα τους, ιδιαίτερα για χαρακτήρες όπως η Nemesis της Doona Bae και ο General Titus του Djimon Hounsou. Ωστόσο, ορισμένοι είπαν πως αυτές οι αναδρομές μάλλον διακόπτουν άκυρα τη ροή της ταινίας.

Η Αχίλλειος Πτέρνα: Διάλογος και Πρωτοτυπία

Μια συχνή κριτική για το έργο του Snyder, αφορά στους εντελώς φλατ διαλόγους και την έλλειψη «ατάκας». Με λίγα λόγια ο διάλογος δεν βοηθά τους χαρακτήρες της ταινίας να ξεδιπλωθούν αρμονικά. Επιπλέον, όσο παρακολουθεί κανείς την ταινία διάφορες στιγμές της «κάτι θυμίζουν» από κλασικά westerns ή ταινίες όπως το Star Wars που αναφέραμε παραπάνω.

Εν κατακλείδι, το «Rebel Moon – Part Two: Scargiver» είναι μια ωραία ταινία πλούσια σε εφέ, εντυπωσιακή, που θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον όταν αράξεις στον καναπέ σου να τη δεις. Τα παραπάνω ελαττώματα του φτωχού διαλόγου, των αρκετών σκηνών μάχης, του μιμητισμού άλλων ταινιών, μπορούν να αφήσουν κάποιους θεατές απογοητευμένους.

Εάν όμως σου δεν σε κουράζει το σκηνοθετικό στυλ του Snyder η ταινία δράσης είναι μια από τις καλύτερες περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας αυτή τη στιγμή στο Netflix.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved