Το The Bold Type δεν είναι μια συνηθισμένη Αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά

ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ
/
10 Μαΐου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Αναμφισβήτητα το σενάριο της μόνο πρωτότυπο δεν είναι, καθώς θυμίζει πολύ γυναικείες Αμερικάνικες σειρές των παλαιότερων χρόνων σαν το Sex and the city.

Ο πυρήνας του σεναρίου είναι ο ίδιος: μια παρέα νεαρών γυναικών που ζουν στη Νέα Υόρκη, έρχονται αντιμέτωπες με καθημερινά προβλήματα, με εργασιακά θέματα, με έρωτες, φιλίες και κάθε είδους περιπέτειες, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τον εαυτό και τα θέλω τους.

Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί το The Bold Type σαν σειρά είναι πως καταπιάνεται με τα αληθινά προβλήματα των millenials και δεν παρουσιάζει απλώς τη ζωή των νέων ανθρώπων ως μια ζωή όπου τα σοβαρά θέματα συγκαλύπτονται, δεν αναφέρονται ή είναι ανύπαρκτα, όπως έκαναν άλλες σειρές παλαιότερα. (Βλ. Gossip Girl)

url 1

Σεξουαλική παρενόχληση, γυναικολογικά θέματα-ταμπού, σεξουαλικός προσανατολισμός, τοξική αρρενωπότητα, ρατσισμός, σεξισμός, φεμινισμός, αβέβαιο μέλλον και η λίστα συνεχίζεται.

Για πρώτη φορά στην αμερικάνικη τηλεόραση και το παγκόσμιο streaming τηλεοπτικών σειρών, οι πρωταγωνίστριες παρουσιάζονται ως αληθινές, καθημερινές γυναίκες με ρεαλιστικά προβλήματα και ανησυχίες. Μέχρι ένα σημείο όμως, καθώς τηλεόραση είναι αυτή, δε θα είναι τα πάντα ρεαλιστικά εφόσον πρόκειται για μυθοπλασία!

Η υπόθεση της σειράς είναι επηρεασμένη από τη ζωή της πρώην διευθύντριας του περιοδικού Cosmopolitan, Joanne Coles.

Στη σειρά αυτή παρακολουθούμε 3 φίλες στα 25 τους χρόνια, τη Τζέιν, τη Σάτον και την Κατ, να παλεύουν για τα δικαιώματά τους, να επενδύουν στην επαγγελματική τους ανέλιξη, να έχουν υπαρκτά οικογενειακά θέματα και να συνειδητοποιούν ότι έχουν τοξικούς γονείς.

255b19ae 0e0d 4e2e ad91 39e7eef099bb

Οι τρεις φίλες δε βασίζονται σε έναν άντρα για να τις συντηρεί, διεκδικούν μια ζωή όπως αυτές τη θέλουν και όπως δικαιωματικά τους αξίζει. Δεν αφήνουν το γεγονός ότι ανήκουν στο «αδύναμο» φύλο να τις επηρεάσει στις ζωές τους και εδώ έγκειται η διαφορά με προηγούμενες σειρές, όπου οι γυναικείοι χαρακτήρες παρουσιάζονταν πιο ευάλωτοι, ευαίσθητοι, αδύναμοι, πιο «γυναικείοι» σύμφωνα με τα πρότυπα της πατριαρχικής κοινωνίας.

Όλα μοιάζουν ιδανικά, όλα καταρρέουν, κάποιοι άνθρωποι θεωρούνται δεδομένοι, κάποιοι εγκαταλείπουν, όμως η ζωή συνεχίζεται και οι πρωταγωνίστριες βρίσκουν τα πατήματά τους προς την αληθινή ενηλικίωση και δεν αφήνονται στη μοίρα τους, γιατί “έτσι είναι η ζωή και τι να κάνουμε”, ή “γιατί έτσι έχουν μάθει”.

the bold type sam page richard returning

Αν κάτι φαίνεται μη ρεαλιστικό στη σειρά αυτή, πιθανόν για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πλοκής και του σεναρίου, είναι η σχέση που έχουν οι 3 φίλες και πρωταγωνίστριες της σειράς. Η αλήθεια είναι πως σπανίζει το να είναι μια φιλία τόσο δυνατή και υποστηρικτική όσο φαίνεται στη σειρά, αλλά φυσικά έχουμε να κάνουμε με Αμερικάνικη σειρά που απαιτεί και το στοιχείο του “American dream”, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

bold type 1

Σε κάθε περίπτωση είναι μια σειρά που βλέπεται ευχάριστα και ταυτόχρονα προβληματίζει.

Ο 5ος και τελευταίος κύκλος του The Bold Type αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Freeform της ABC στις 26 Μαΐου και στο τρέιλερ βλέπουμε τον Ρίτσαρντ και τη Σάτον να αγωνίζονται για τον γάμο τους, τη Τζέιν να δημιουργεί καινούριες σχέσεις με συναδέλφους και την Κατ να δοκιμάζει καινούρια πράγματα στις σχέσεις της.

 http://youtu.be/WhJZDmsGsvM

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved