Δείτε πως κλέβουν αυτοκίνητα τοποθετώντας κέρμα στην εξωτερική χειρολαβή

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
8 Αυγούστου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Αν δείτε ένα κέρμα στη χειρολαβή της πόρτας του αυτοκινήτου, αφαιρέστε το αμέσως και καλέστε την αστυνομία.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε σημαντική αύξηση στις κλοπές αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι δράστες εφευρίσκουν ολοένα και περισσότερους τρόπους προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε οχήματα, με τους οδηγούς να μην ξέρουν πως να προφυλαχθούν.

Ένα κόλπο, το οποίο κάνουν οι κλέφτες ώστε να ανοίγουν τις πόρτες και, είτε να εξαφανίζονται με το όχημα, είτε να αφαιρούν αντικείμενα από το εσωτερικό, είναι αυτό με το κέρμα. Χρησιμοποιώντας ένα απλό νόμισμα στην εξωτερική χειρολαβή, συνήθως στην πόρτα του συνοδηγού ή των πίσω θυρών, μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση.

Πώς βάζουν το κέρμα

Οι δράστες συνηθίζουν να «χτυπάνε» σε πάρκινγκ εμπορικών κέντρων ή σούπερμαρκετ. Χωρίς να κινούν τις υποψίες, περπατούν δίπλα στα οχήματα. Σε δευτερόλεπτα και χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση, βάζουν ένα μικρό κέρμα σε μία από τις σχισμές της χειρολαβής όσο ο οδηγός δεν έχει βγει από το όχημα. Όταν ο ιδιοκτήτης βγει από το αυτοκίνητο και πατήσει το κουμπί του κλειδιού για το κεντρικό κλείδωμα, οι πόρτες θα κλειδώσουν, εκτός από αυτή που βρίσκεται το κέρμα.

Αφού ο κάτοχος απομακρυνθεί, οι δράστες ανοίγουν την πόρτα ήρεμα, κλέβοντας το αυτοκίνητο ή αφαιρώντας οτιδήποτε έχει αφήσει μέσα ο άτυχος ιδιοκτήτης.

Το κόλπο είναι απλό αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό, με τις Αρχές να συμβουλεύουν τους οδηγούς, πριν αποχωρήσουν από το όχημα ενώ παρκάρουν, να ρίχνουν μια ματιά περιμετρικά του αυτοκινήτου και να ελέγχουν αν βρίσκεται κάποιο κέρμα στις χειρολαβές.

Σε περίπτωση που εντοπίσουν νόμισμα, πρέπει να καλέσουν άμεσα την αστυνομία και να απομακρυνθούν από το σημείο. Τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται κάπου εκεί κοντά και παρακολουθούν. Η αντίδρασή τους μπορεί να είναι βίαιη, οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει ο πολίτης είναι να τρέξει μακριά.

http://www.youtube.com/watch?v=QH4B1_BjXBY

Πηγή: 4troxoi.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved