Πώς να φλερτάρεις με μια μόνο κίνηση άκρως αποτελεσματική

POP UP TEAM
/
13 Ιουλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Μάθε τι σημαίνει κάθε κίνηση των μαλλιών σου και πώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να «ρίξεις» ή να απορρίψεις έναν άντρα

Γράφει: Βασιλική Καρανζογιάννη

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λέει ένα παλιό ρητό και εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε. Όμως πώς μπορείς να φλερτάρεις χωρίς να μιλήσεις καθόλου;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση συνιστά πλέον μια ολόκληρη επιστήμη, αφού η γλώσσα του σώματος έχει αναλυθεί και επεξεργαστεί τόσο, που πλέον κάθε κίνησή μας έχει τη δική της μοναδική εξήγηση.

Τι ρόλο, λοιπόν διαδραματίζει η γλώσσα του σώματος αλλά και οι κινήσεις των μαλλιών μας σε ένα επιτυχημένο φλερτ;

Η επιστήμη των κινήσεων με τα μαλλιά δεν είναι απλώς το να πετύχεις ένα σέξι χτένισμα για ένα ραντεβού. Κάθε γυναίκα έχει τη δική της τελετουργία όταν προετοιμάζεται για ένα ραντεβού. Μπορεί να είναι ένα πολυτελές λούσιμο και μια βαθιά περιποίηση στο σπίτι ή ίσως ένα χτένισμα στο κομμωτήριο —κάτι που θα δώσει το πρόσθετο πλεονέκτημα της αυτοπεποίθησης.

Αφού χτενίσεις όμως τα μαλλιά σου, είναι έξυπνο να φύγεις από το σπίτι και να μην ασχοληθείς ξανά μαζί τους; Ο παγκοσμίως διάσημος συμπεριφορολόγος Joe Navarro, πρώην πράκτορας του FBI, λέει ότι αυτή μπορεί να μην είναι και η πιο σοφή προσέγγιση. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος που αγγίζεις, στριφογυρίζεις και κουνάς τα μαλλιά σου όταν αλληλεπιδράς με κάποιον σε προσωπικό επίπεδο δίνει διακριτικά (ή όχι και τόσο διακριτικά) μηνύματα: «Τα μαλλιά έχουν να κάνουν με την αισθητική, την περιποίηση, την καλή υγεία και με το να είστε ελκυστικές, αλλά δεν δείχνουν μόνο αυτά» λέει ο Navarro και προσθέτει:

«Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση επικοινωνούν αποτελεσματικά μέσα μιας άρρητης γλώσσας».

Όπως φαίνεται, υπάρχει μια ολόκληρη «γλώσσα των μαλλιών» που βασίζεται στις κινήσεις που κάνει κάποιος με τα μαλλιά του.

Για παράδειγμα, το να απομακρύνεις τα μαλλιά σου από το αυτί όταν χαιρετάς το συνοδό σου είναι μια αποκαλυπτική κίνηση που επιδεικνύει το πρόσωπο που λέει, «Γεια σου κούκλε». Αργότερα, όταν έχετε καθίσει για δείπνο και σου διηγείται μια ιστορία από τη μέρα του, μπορείς να τον κοιτάξεις στα μάτια και να αγγίξεις απαλά τα μαλλιά σου πίσω από τα αυτιά. Αυτό του δείχνει ότι τον θεωρείτε ενδιαφέροντα.

Αν τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, μπορείς ακόμα και να δοκιμάσεις μια κίνηση με τα μαλλιά που λέει, «Σε θέλω». Πέρασε απαλά τα δάχτυλά σου μέσα από τα μαλλιά σου, πάνω από τον ώμο σου. «Έτσι εντείνετε το πάθος με τα χέρια σας, σαν να αγγίζετε κάποιον», λέει ο Navarro, «Θα το αισθανθεί αυτό υποσυνείδητα». Αν τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά και δεν σου αρέσει, μπορείς κάλλιστα να τινάξεις τα μαλλιά σου έντονα, σαν να θέλεις να ξεφορτωθείς κάτι. Αυτή η κίνηση λέει «Σήκω και φύγε».

«Μέσω της εξωγλωσσικής επικοινωνίας, δηλώνεις ότι δεν είσαι ντροπαλή και, κυρίως, ότι δεν φοβάσαι» λέει ο Navarro, «Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα». Φυσικά, αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και εύθραυστα, δεν θα θέλεις να τα αγγίξεις καθόλου. Για να κάνεις ήρεμες και αποτελεσματικές κινήσεις με τα μαλλιά σου, το κλειδί είναι τα υγιή, θρεμμένα μαλλιά με μεταξένιο άγγιγμα. Η σωστή περιποίηση των μαλλιών είναι βασική αλλά ίσως όχι για το λόγο που νόμιζες: «Το θέμα δεν είναι μόνο να δείχνετε σέξι ή σαγηνευτική» λέει ο Navarro, «Αλλά και να μπορείτε να εκφράζεστε ελεύθερα».

via missbloom.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved