Βιβλίο: 3 βιβλία να διαβάσεις το Πάσχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
28 Απριλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Η Μεγάλη εβδομάδα είναι προ των πυλών και σε λίγες μέρες έρχονται μέρες ξεκούρασης και φυσικά φαγητού! Εάν είσαι από αυτούς που σου αρέσει να διαβάζουν στα ταξίδια μην παραλείψεις να βάλεις στην ταξιδιτική σου τσάντα τα παρακάτω βιβλία!

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ

Τίτλος: Το σεξ και πως να το αποφύγετε

Εκδόσεις: Πατάκη

Σελ.: 256

Η Αγγελική δεν έχει όρεξη –ούτε κουράγιο– για σεξ. Δουλεύει σκοτωτά, είναι μάνα δυο δίδυμων πεντάχρονων αγοριών που της αλλάζουν τα φώτα, κι η κούρασή της είναι τόσο τρομερή, που δεν αισθάνεται καθόλου ερωτεύσιμη. Όσο κι αν λατρεύει την οικογένειά της, ζηλεύει τις φίλες της για την ανεξαρτησία τους.
Ο άντρας της ο Κώστας, απ’ την άλλη, έχει πάθει οίστρο και δεν την αφήνει σε ησυχία. Να φταίνε οι ανασφάλειες του φύλου του, να πάσχει από κρίση μέσης ηλικίας ή μήπως οι ξαφνικές ορέξεις του οφείλονται σε κρυφές, ευκαιριακές επαφές με άλλες γυναίκες;
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Στέλιος, ο εγωπαθής, νάρκισσος πρώην της Αγγελικής, αρχίζει να την πολιορκεί φανατικά και γλυκανάλατα, έπειτα από δεκάξι χρόνια απουσίας.
Μια κωμική ιστορία για την καθημερινότητα των εργαζόμενων μανάδων, για τον έρωτα, που χρειάζεται πρόσφορες συνθήκες ώστε να ανθίζει παρά το πέρασμα του χρόνου, και για το σεξ, αυτή την τόσο ανθρώπινη ανάγκη, που συχνά αποφεύγουμε, κι ας νιώθουμε τη σπίθα του.

Συγγραφέας: Πολυχρόνης Κουτσάκης

Τίτλος: Κάτι σαν αγάπη

Εκδόσεις:Πατάκη

Σελ.:304

Η νέα αντιδήμαρχος Χανίων Λένα Καράκη είναι 29 χρονών και η εμφάνισή της δεν παύει να τροφοδοτεί τα κουτσομπολιά της πόλης για το πώς αναδείχτηκε. Τώρα, όμως, βρίσκεται στο γραφείο του ιδιωτικού ντετέκτιβ Γιώργου Δάντη για να του ζητήσει να βοηθήσει τη δεκαεπτάχρονη αδερφή της Ιφιγένεια, την τενίστρια-φαινόμενο, που προορίζεται για μεγάλη διεθνή καριέρα. Αν ζήσει, βέβαια, γιατί κάποιος θέλει να τη σκοτώσει…
Η αμοιβαία αντιπάθεια του Δάντη με την Ιφιγένεια, με την πρώτη ματιά, ο ακατανόητος, δαιδαλώδης κόσμος του τένις, τα εξωτικά μάτια της Λένας σε συνδυασμό με την εξ αποστάσεως σχέση με την κοπέλα του είναι μόνο η αρχή των προβλημάτων του. Από το κέντρο της πόλης των Χανίων ως τα χωριά του νομού, θα βρεθεί αντιμέτωπος με οικογένειες γεμάτες μυστικά και εξίσου γεμάτες τσέπες, που μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, και κυρίως να ξεφορτωθούν όποιον προσπαθήσει να τους σταθεί εμπόδιο.

Το τέταρτο βιβλίο του επισήμως πια ιδιωτικού ντετέκτιβ, μετά τη βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο «Τριλογία της Κρήτης»: Καιρός για ήρωες (2013), Μια ανάσα μόνο (2015), Δεν είσαι εδώ (2016).

Συγγραφέας: Θεοφανώ Καλογιάννη

Τίτλος: Ψεύτης παράδεισος

Εκδόσεις: Εστία

Σελ.: 164

Τα σπίτια τους έχουν πολλά μικρά δωμάτια, ένα για τον καθένα, με κρεβάτι και παράθυρο κι ένα μικρό κουτί στον τοίχο που το λένε “ντουλάπα”. Στη μέση του σπιτιού υπάρχει μια αλάνα που λέγεται “σαλόνι” κι εκεί δεν κοιμάται κανείς. Για να βγεις κάτω στον δρόμο, έχει κάτι ψηλές και βαρετές σκάλες – ή πρέπει να μπεις σε κείνο το τρομακτικό κουτί που λέγεται “ασανσέρ”. Και φυσικά αν σε πετύχει ο γείτονας στο ασανσέρ γίνεται φασαρία επειδή είσαι σκυλί και δεν επιτρέπεται. Τα παιδιά της οικογένειας, που μας κατέβαζαν για βόλτα, μας υπερασπίζονταν, εμείς κουνούσαμε τις ουρές και δίναμε όσο πιο πολύ χεράκι μπορούσαμε, αλλά παρά τις προσπάθειες κανένας στην πολυκατοικία δεν μας χώνευε. Η ευγένεια, σκεφτόμουν, είναι κι αυτή μια απάτη. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Πώς φαίνεται άραγε ο κόσμος μέσα από τα μάτια του ξένου, του άλλου, του σκύλου; Οι αξίες και οι σκέψεις, που μεταφράζονται συχνά σε πράξεις, δεν είναι ενιαίες για όλους, όπως αυτάρεσκα θεωρούμε ως κυρίαρχοι της φύσης και της ζωής. Η βεβαιότητα για το σωστό και το λάθος μεταφράζεται συχνά σε σκληρότητα, και δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Τα σκυλιά, τα πουλιά, ακόμα και τα δέντρα (ιδίως αυτά), μπορεί να έχουν άλλη άποψη για τη ζωή – πόσο μάλλον οι ξένοι, οι μοναχικοί, οι ανέστιοι. Όμως όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για το κάθε πλάσμα.
Μια περιπλάνηση, μια Οδύσσεια σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής μέσα από δοκιμασίες και περιπέτειες, που οδηγούν στην αυτογνωσία – και τελικά πίσω σε μια παράξενη Ιθάκη. Η καλύτερη ζωή είναι αυτή που ονειρεύονται οι πρωταγωνιστές του Ψεύτη Παράδεισου , αλλά η αληθινή ζωή είναι αυτή που μαθαίνουν στην πορεία.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved