Τα βιβλία της εβδομάδας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
24 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Εάν είσαι φαν των αστνομικών μυστήριων, των ανεξήγητων φόνων και των μοναχικών – προβληματικών ντεντέκτιβ αυτά τα τρία βιβλία δεν θα σε απογοητεύσουν. Είμαι φαν του είδους και προσωπικά έχω συνδυάσει το καλοκαίρι με τα αστυνομικά. Αυτά είναι τα τρία αγαπημένα μου, και αλήθεια δεν θα σας απογοητεύσουν!  Έχουμε και λέμε:

Συγγραφέας: Gillian Flynn

Τίτλος: Αιχμηρά αντικείμενα

Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Εκδόσεις : Μεταίχμιο

Σελ.: 360

Αιχμηρά αντικείμενα, κοφτερές λέξεις, ιλιγγιώδης ρυθμός. Η πρωτοεμφανιζόμενη Τζίλιαν Φλιν στήνει ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό θρίλερ που της χάρισε τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger καθώς και διθυραμβικές κριτικές. Εθιστικό ως την τελευταία του σελίδα, παγιδεύει τον αναγνώστη μέσα στο λαβύρινθο των σχέσεων μιας οικογένειας καθώς και το πλέγμα των δεσμών μεταξύ των κατοίκων μιας αμερικανικής επαρχιακής πόλης. Η πρωταγωνίστριά του Καμίλ Πρίκερ, δημοσιογράφος, επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά της με αφορμή τους φόνους δύο νεαρών κοριτσιών την εξιχνίαση των οποίων καλείται να καλύψει για λογαριασμό της εφημερίδας της. Η επιστροφή της θα την αναγκάσει να έρθει ξανά σε επαφή με την οικογένειά της από την οποία έχει αποξενωθεί και θα ξαναξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας που βαραίνουν το παρελθόν της. Παράλληλα η αστυνομική έρευνα που διενεργείται μοιάζει αδιέξοδη και η μόνη λύση για να λυθεί το παζλ των φόνων είναι η κατάδυση της Καμίλ στην προσωπική της κόλαση.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Jo Nesbo

Τίτλος: O Κοκκινολαίμης

Μετάφραση:  Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος

Εκδόσεις : Μεταίχμιο

Σελ.: 648

1944: Στα χαρακώματα έξω από το Λένινγκραντ, στο Ανατολικό Μέτωπο, μια χούφτα Νορβηγοί με γερμανικές στρατιωτικές στολές πολεμούν για έναν ιερό σκοπό: μια ελεύθερη Νορβηγία. Προέρχονται από εντελώς διαφορετικό κοινωνικό και πολιτικό μπαγκράουντ. Ο πιο τολμηρός απ’ όλους ο Daniel Gudeson πέφτει νεκρός από σφαίρα και το σώμα του θάβεται σ’ έναν ομαδικό τάφο. Λίγο καιρό αργότερα, σ’ ένα στρατιωτικό νοσοκομείο της Βιέννης ένας τραυματίας νοσηλεύεται με το όνομα Daniel Gudeson. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο της Helene, μιας νοσοκόμας. Όταν ο τραυματίας λαμβάνει φύλλο πορείας για το νότιο τμήμα του Ανατολικού Μετώπου, δηλαδή ένα εισιτήριο με προορισμό τον θάνατο, αυτός και η Helene θα σχεδιάσουν την απόδρασή τους.
1999: Ένας γεράκος περιπλανιέται στους δρόμους του Όσλο.  Λίγο πριν ο γιατρός του του έχει ανακοινώσει ότι του απομένουν λίγοι μήνες ζωής. Σκέφτεται τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ξέρει πως έχει μια τελευταία αποστολή να ολοκληρώσει πριν πεθάνει.

Ο Χάρι Χόλε πυροβολεί λόγω παρεξήγησης έναν αμερικανό μυστικό πράκτορα στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Κλίντον στη Νορβηγία. Ενώ περιμένει την ταπεινωτική αποπομπή του από το αστυνομικό σώμα, ο Χόλε μετατίθεται στην αντιτρομοκρατική (αλλιώς POT) και παίρνει προαγωγή. Τον χώνουν σε ένα ανήλιαγο γραφείο και ξεφυλλίζει αναφορές για υποθέσεις χαμηλής προτεραιότητας. Η περίπτωση που πέφτει στα χέρια του όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: μια συμμορία εμπόρων όπλων έχει πιθανότατα δεσμούς με παλιούς και νέους Ναζί. Ένας βετεράνος του Ανατολικού Μετώπου του Β’ Παγκόσμιου πολέμου βρίσκεται δολοφονημένος και ο Χάρι Χόλε βρίσκει στοιχεία που τον συνδέουν όχι μόνο με το παρόν και το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και με το εγγύς μέλλον και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό…

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Patricia Cornwell

Τίτλος: POSTMORTEM

Μετάφραση:  Φρυδά Έφη

 Εκδόσεις : Μεταίχμιο

Σελ.: 408

Το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια συγκλονίζεται από μια σειρά φόνων. Τρεις γυναίκες έχουν βρεθεί στραγγαλισμένες μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους. Δεν υπάρχουν κοινά στοιχεία που να συνδέουν τα εγκλήματα μεταξύ τους, ο δολοφόνος μοιάζει να διαλέγει τυχαία τα θύματά του, αλλά χτυπά πάντα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Έτσι, όταν η ιατροδικαστής Κει Σκαρπέτα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα στις δυόμισι τη νύχτα, ξέρει πως δεν είναι για καλό. Υπάρχει και τέταρτο θύμα.
Θα καταφέρει άραγε η δυναμική επιστήμονας, εκμεταλλευόμενη τις τελευταίες εξελίξεις της ιατροδικαστικής, να βοηθήσει την έρευνα της αστυνομίας ή το γαϊτανάκι των φόνων θα συνεχιστεί; Ποιος δεν χαίρεται καθόλου με την επαγγελματική εξέλιξη της Κει Σκαρπέτα και δεν θα διστάσει ακόμα και να βλάψει την καριέρα της ή να σπιλώσει τη φήμη της;

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved