Φτιαγμένη με 250 γραμμάρια χρυσού 18Κ και με περισσότερα από 3.500 διαμάντια συνολικού βάρους 210 καρατίων.

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε στην καθημερινότητά μας καινούρια "αξεσουάρ", όπως η προστατευτική μάσκα. Κι αν οι περισσότεροι από εμάς βολευόμαστε με μια επαναχρησιμοποιούμενη υφασμάτινη ή μια απλή μιας χρήσης, για τους εκκεντρικούς fashionistas που μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα για να πάνε το θέμα της προστασίας από τον ιό ένα βήμα πιο πέρα σε ό,τι αφορά το στυλ, ο ισραηλινός οίκος κοσμημάτων Yvel έχει μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση.

Πρόκειται για μια μάσκα κατασκευασμένη από 250 γραμμάρια καθαρού χρυσού 18k, και σετ με τουλάχιστον 3.608 φυσικά λευκά και μαύρα διαμάντια, με συνολικό βάρος περίπου 210 καράτια. Η μάσκα σχεδιάστηκε από τους Orna και Isaac Levy, ιδιοκτήτες και σχεδιαστές της Yvel, διαθέτει ισχυρό φίλτρο (Ν-99) και πληροί όλα τα πρότυπα ασφαλείας που επιβάλουν ο FDA και ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων. Δεν ξέρουμε εάν είναι η πιο πρακτική μάσκα στον κόσμο, σίγουρα όμως είναι η πιο ακριβή, αφού κοστίζει 1.5 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή τη στιγμή όλο το προσωπικό της εταιρείας τόσο στην Ιερουσαλήμ όσο και στις ΗΠΑ εργάζεται εντατικά σε βάρδιες προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραγωγή της μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε υπάρχει η δέσμευση να παραδοθεί στον πελάτη που την έχει παραγγείλει. Πρόκειται για έναν βαθύπλουτο Κινέζο επιχειρηματία που ζει στις ΗΠΑ και είναι πιστός πελάτης της εταιρείας εδώ και χρόνια.

Παρά την εκκεντρική διάσταση του θέματος, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας τονίζουν ότι παραγγελίες όπως αυτή δίνουν τη δυνατότητα στους 150 υπαλλήλους της να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και καθιστούν βιώσιμη την επιχείρηση. "Σε αυτές τις ταραχώδεις μέρες, κάθε παραγγελία που λαμβάνουμε βοηθά στη διατήρηση των καθημερινών δραστηριοτήτων της εταιρείας και παρέχει έναν τρόπο ζωής στους ανθρώπους της", λέει ο Isaac Levy, .