«Ήταν οι συμμαθητές που μας έκαναν τη ζωή κόλαση»: Νέα, εξαιρετικά επίκαιρη ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ.

Με αφορμή το σχόλιο του Παύλου Χαϊκάλη, ο Αύγουστος Κορτώ προχώρησε σε νέα ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook, βασισμένος στις προσωπικές, τραυματικές εμπειρίες του από αυτούς τους «άντρες παλαιάς κοπής», δεδομένου μάλιστα ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός ανέκαθεν τον έκανε πιο ευάλωτο απέναντί τους. Όχι παράξενα, μέσα σε λιγότερες από τρεις ώρες συγκέντρωσε πάνω από 12 χιλιάδες likes.

Ο αγαπημένος συγγραφέας λοιπόν έγραψε: «Κι εμείς οι αδερφές, δυστυχώς, τους ξέρουμε πολύ καλά τους “άντρες παλιάς κοπής”.

 »Ήταν οι συμμαθητές που μας κορόιδευαν στο σχολείο, που μας έκαναν τη ζωή κόλαση, πιθηκίζοντας τον ομοφοβικό οχετό που 'χαν απορροφήσει απ' τους πατεράδες τους.

»Ήταν αυτοί που ξεροστάλιαζαν στα πάρκα μες στη νύχτα, και για να μην παραδεχτούν τον λόγο της παρουσίας τους εκεί, σου τράβαγαν και δυο σφαλιάρες.

»Ήταν αυτοί που, σ' ένα τραπέζι γνωστών και φίλων, έκαναν ασταμάτητα ντεμέκ καλαμπούρια για τους πούσ... - "φιλικά πάντα".

»Ήταν τα αφεντικά κι οι προϊστάμενοι που μας απευθύνονταν με γυναικεία ονόματα κι αντωνυμίες.

»Ήταν οι χολωμένοι άγνωστοι που κάθε χρόνο βρίζουν και καταριούνται το Pride, που μοίραζαν αβέρτα ψόφους όταν τόλμησα να ξεστομίσω τις λέξεις "ο άντρας μου", ή να ανεβάσω μια φωτογραφία ενός φιλιού ή μιας αγκαλιάς με τον άνθρωπό μου.

»Τύποι βαθιά ανεπαρκείς, που γυρεύουν επάρκεια στη βία και την ασχήμια. Όντως, πρόκειται για προϊόντα του παλιού κόσμου - και γι' αυτό είναι καταδικασμένοι να βυθιστούν μαζί του στη λήθη».

Δείτε την ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ: