"Δεν είμαι γιατρός, αλλά εμπιστεύομαι την επιστήμη", λέει ο Μόργκαν Φρίμαν σε μια διαφήμιση παροτρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο 83χρονος ηθοποιός ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο κορονοϊού. Η διαφήμιση με τίτλο "Be There. This is Your Shot", παροτρύνει τους Αμερικανούς να "φροντίζουν ο ένας τον άλλον".

"Δεν είμαι γιατρός, αλλά εμπιστεύομαι την επιστήμη. Και μου λένε ότι, για κάποιο λόγο, οι άνθρωποι με εμπιστεύονται", λέει. "Λοιπόν, εδώ λέω ότι εμπιστεύομαι την επιστήμη και κάνω το εμβόλιο. Εάν με εμπιστεύεστε, θα κάνετε το εμβόλιο. Βοηθήστε να κάνουμε τον κόσμο μας ένα ασφαλές μέρος για να απολαύσουμε ξανά τον εαυτό μας. Σας παρακαλώ".

Πολλοί διάσημοι έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες, με τον εαυτό τους να κάνουν τις δόσεις του εμβολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενθαρρύνοντας τους άλλους να κάνουν το ίδιο, αναφέρει ο Independent.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Creative Coalition Robin Bronk - εταιρία που έκανε την παραγωγή του βίντεο με τον Φρίμαν - πιστεύει ότι οι διάσημοι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα για την απόφαση του να κάνουν το εμβόλιο.

"Οι τέχνες έχουν εξαιρετική δύναμη να αλλάξουν τις καρδιές και τα μυαλά", δήλωσε ο Bronk. Σε μια άλλη δήλωση είπε ότι "Βοηθώντας τους ανθρώπους να κατανπήσουν τα γεγονότα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για το COVID-19, ελπίζουμε ότι αυτό το PSA θα ωθήσει περισσότερους Αμερικανούς να σηκώσουν τα μανίκια και να εμβολιαστούν. Μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε ένα εμβολιασμένο έθνος και να εξαλείψουμε τη σοβαρή ασθένεια COVID μια για πάντα".

 Δείτε το βίντεο: