Μόλις υποβλήθηκε σε ένα ακόμα πολύωρο χειρουργείο, στον τράχηλο, τα χείλη και τα μάγουλα. Τι είπε η γιατρός της.

Δεκατρείς μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι, το θύμα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, έχει ακόμα μπροστά της έναν Γολγοθά μέχρι να επιστρέψει σε ένα είδος κανονικότητας. Μόλις υποβλήθηκε σε ένα ακόμα χειρουργείο στον τράχηλο, στα χείλη και στο μάγουλο, που σύμφωνα με πληροφορίες από τα κανάλια, κράτησε 3-4 ώρες. Αμέσως μετά ανέβασε στο λογαριασμό της δύο φωτογραφίες, τη μία από το χέρι της, με εμφανή τα σημάδια από τα εγκαύματα. «Είναι μαχήτρια, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά της» είπε η μητέρα της, η κ. Μαρία, στο STAR.

Η γιατρός της, η πλαστική χειρουργός Μαρία Καλοφωλιά, είπε με τη σειρά της, μεταξύ άλλων, στο «Πρώτο Θέμα»: «Καταφέραμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα χειρουργεία της Ιωάννας να βγάλουμε τους νεκρούς ιστούς από το καμένο δέρμα της, καλύψαμε τα τραύματα και μπορέσαμε να τη βγάλουμε από την οξεία φάση όπως λέμε εμείς οι γιατροί και πήρε εξιτήριο τον Αύγουστο. Ξαναήρθε τον Νοέμβριο κι έκανε ένα επανορθωτικό χειρουργείο. Μετά κάναμε την αναγκαστική παύση λόγω covid και τώρα ξαναήρθε».

Η ίδια την άνοιξη είχε δώσει την πρώτη της συνέντευξη, όπου είπε, ανάμεσα σε άλλα, για τη ζωή της μετά την επίθεση: «Δεν μπορώ καθόλου να εκτεθώ στον ήλιο. Πέρα από τους λόγους της εικόνας μου, που δεν με κάνει να νιώθω άνετα να κυκλοφορώ, δεν μπορώ να εκτεθώ στο φως της μέρας για λόγους ευαισθησίας. Δεν μπορώ να εργαστώ για πρώτη φορά στη ζωή μου, το ίδιο και η μητέρα μου, που με φροντίζει καθημερινά αφού η όραση και η κίνησή μου δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική.

»Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες τη φορώ. Ακόμα κι αν θέλω να πιω νερό, δεν μπορώ, πρέπει να πιω με καλαμάκι. Δεδομένου πως έχω εγκαύματα και ουλές σε όλο το σώμα, φοράω ειδικά πιεστικά ρούχα από ίνες σιλικόνης για να ασκούν πίεση στα τραυματισμένα σημεία. Όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα. Τα μοσχεύματα που έχω χρειάζονται συνεχή ειδική περιποίηση για να μην απορριφθούν από τον οργανισμό μου. Είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται εφ’ όρου ζωής, για να μη χρειαστεί να αντικατασταθούν».

Δείτε ένα βίντεο με τις νέες φωτογραφίες που ανέβασε η Ιωάννα: