Η ιδρύτρια της PETA θέλει να γίνει τσάντα: Όταν πεθάνει θα δωρίσει το δέρμα της στην Hermès

©TikTok/victoriabeckham
POP UP TEAM
/
17 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Τα νέα στον χώρο της μόδας συνήθως κινούνται σε γραμμές θεμάτων που είτε αναδεικνύουν τις τελευταίες τάσεις, είτε αναλύουν τις στιλιστικές εμφανίσεις των διάσημων. Ωστόσο, μέσα στον καταιγισμό των μέιλς που λαμβάνουν καθημερινά τα περιοδικά μόδας, έφτασε και ένα άκρως ανησυχητικό μήνυμα από την φιλοζωική οργάνωση PETA, το οποίο περιέγραφε λεπτομερώς την διαθήκη της ιδρύτριας της. «Η πρόεδρος της PETA κληροδοτεί το δέρμα της στον οίκο Hermès» ανέφερε το θέμα, μαζί με ένα ανατριχιαστικό γράφημα που απεικόνιζε την ιδρύτρια της PETA, Ingrid Newkirk γυμνή, με έναν οδηγό με τα διάφορα μέρη και όργανα του σώματός της που θα δωρίσει σε διάφορα brands και ανθρώπους.

Πιο ειδικά, ακολουθεί μια λίστα-θρίλερ με κάποιους από τους δικαιούχους:
Ο οίκος Hermès πρόκειται να λάβει ένα πραγματικά μοναδικό αντικείμενο-μια τσάντα (ή ζώνη) φτιαγμένη από το ίδιο της το δέρμα. Ο αμφιλεγόμενος τούρκος chef γνωστός ως Salt Bae, θα κληρονομήσει τα εντόσθιά της, ενώ στο brand ένδυσης Northface θα χαρίσει το πόδι της. Σε μια χειρονομία που σηκώνει την τρίχα, το παλιότερο κουρείο του κόσμου Truefitt & Hill θα λάβει μια βούρτσα φτιαγμένη από τα μαλλιά της και ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας θα είναι αποδέκτης ενός αυτιού της.

Αν είστε ακόμα εδώ και αναρωτιέστε τις προθέσεις τις Ingrid πίσω από μια τόσο αντισυμβατική κίνηση, θα σας πούμε ότι είναι ο τρόπος της για να παλέψει ενάντια στον σπισιμό. Η ίδια λέει πως η διαθήκη της θα είναι η επιβεβαίωση ότι «ακόμα και το ίδιο της σώμα θα χρησιμοποιηθεί για να εστιάσει την προσοχή της στην αχρείαστη εκμετάλλευση και των βασανισμό των ζώων.» Θέλει να αποκαλύψει την φρίκη της κακοποίησης των ζώων, να την κάνει πράξη πάνω στην ίδια, έναν άνθρωπο. Παράλληλα, επικυρώνει ότι η PETA δεν θα σταματήσει να προκαλεί όσο περισσότερο μπορεί.

Το μήνυμα πίσω από την τσάντα
Το γεγονός ότι η ιδρύτρια της PETA επέλεξε να μεταμορφωθεί η ίδια σε μια τσάντα ενός πολυτελούς οίκου, θέτει σημαντικές προκλήσεις για την βιομηχανία της μόδας. Έχει τον βαθύτερο σκοπό να προτρέψει τους σχεδιαστές, τα brands και τους καταναλωτές να επανεκτιμήσουν τις επιλογές και την ηθική τους όσον αφορά τα υλικά που προέρχονται από τα ζώα, ενθαρρύνοντας την εξέταση των πρακτικών της συγκεκριμένης βιομηχανίας.

Η ιδρύτρια της PETA θέλει να γίνει τσάντα: Όταν πεθάνει θα δωρίσει το δέρμα της στην Hermès

Πιο συγκεκριμένα, η Ingrid έδειξε την προτίμηση της στον οίκο Hermès, λόγω των «ανοιχτών ακόμα λογαριασμών τους». Δεν είναι λίγες οι φορές όπου η PETA έχει πολεμήσει με διαδηλώσεις, εκστρατείες και διαδικτυακό ακτιβισμό ενάντια στην επιλογή του Hermès να χρησιμοποιεί δέρματα εξωτικών ζώων όπως οι αλιγάτορες, οι κροκόδειλοι και οι στρουθοκάμηλοι. Οι διαμαρτυρίες τους έχουν ως σκοπό την ευαισθητοποιήση της κοινής γνώμης σχετικά με την κακοποίηση, τις κακές συνθήκες καθώς και τις απάνθρωπες τεχνικές που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο brand για την απόκτηση αυτών των υλικών.

Η ανατριχιαστική διαθήκη της Ingrid Newkirk έχει αναμφισβήτητα προκαλέσει αναστάτωση. Αν και οι απόψεις μπορεί να διαφέρουν σχετικά με τις επιπτώσεις αυτής της ασυνήθιστης απόφασης, το μόνο σίγουρο είναι ότι μας δίνει τροφή για σκέψη και το ερέθισμα να αναλογιστούμε παραπάνω τις επιλογές μας. Το αν αυτή η απόφαση θα περάσει ως μια ακόμα αντίφαση ή θα φέρει όντως κάποια εξέλιξη, μένει να το δούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η PETA δεν έχει καταφέρει και λίγα στην πορεία της.

 

Από την Τζένη Ρουσάκη

 

Πηγή: Look mag

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved