Ο διάσημος ιταλικος οίκος μόδας Αrmani ανακοίνωσε ότι έχει μετατρέψει τέσσερις μονάδες παραγωγής στην πολύπαθη Ιταλία σε εργοστάσια παραγωγής ιατρικής στολών μιας χρήσης. Το εγχείρημα έχει ως στόχο την στήριξη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού στην γειτονική μας χώρα που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από εξοπλισμό.

Ο κορυφαίος Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι είχε στο μεταξύ δεσμευτεί ότι θα δωρίσει το ποσό των 1,25 εκατομμυριών ευρώ στην πολιτική προστασία της χώρας του, αλλά και σε αρκετά νοσοκομεία, κυρίως στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας.

Όπως αναφέρθηκε και από τα τοπικά ιταλικά Μέσα το περασμένο Σάββατο, ο Τζόρτζιο Αρμάνι έκανε μια διαφήμιση σε περισσότερες από 60 εφημερίδες στην Ιταλία, δημοσιεύοντας μια συγκινητική επιστολή του ίδιου προς όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που μάχονται για την καταπολέμηση του κορονοϊού, αποκαλύπτοντάς τους μεταξύ άλλων και την επιθυμία του ίδιου να γίνει γιατρός -όταν ήταν νέος-.

Και όσο στην Ιταλία συμβαίνουν όλα τα παραπάνω ο όμιλος Ralph Lauren ανακοίνωσε πως διαθέτει το τεράστιο ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

«Στην καρδιά της εταιρείας μας, υπήρξε πάντα ένα πνεύμα ομαδικότητας που εμπνέει τη δημιουργικότητά μας, την εμπιστοσύνη μας και, κυρίως, την υποστήριξη του ενός προς τον άλλον» δήλωσε ο διάσημος αμερικανός σχεδιαστής μόδας Ραλφ Λόρεν.

«Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, αυτό το πνεύμα δεν κλονίστηκε ποτέ, πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε ή πού βρισκόμαστε, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και γι ‘αυτό λαμβάνουμε σημαντικά μέτρα για να βοηθήσουμε τις ομάδες και τις κοινότητες μας σε αυτή την κρίση» ανέφερε.

Επιπλέον, μόλις ανακοινώθηκε ότι ο οίκος Ralph Lauren θα ξεκινήσει να φτιάχνει 250.000 μάσκες και 25.000 ειδικές στολές για τους γιατρούς που έρχονται σε επαφή με ασθενείς σε καραντίνα και θα τις δωρίσει όπου υπάρχει ανάγκη.

Τη σκέψη αυτή είχαν και άλλα brands, όπως το Canada Goose, που δήλωσε ότι πρόκειται να αρχίσει να φτιάχνει ρόμπες για τους γιατρούς. Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε δύο βδομάδες

Δείτε την ανάρτηση του ομίλου Ralph Lauren.

 

Με πληροφορίες από το womantoc