Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ θα ήταν πρόεδρος της Αμερικής αλλά…

©Instagram/ schwarzenegger
POP UP TEAM
/
25 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Αυτή την περίοδο, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (Arnold Schwarzenegger) βρίσκεται στο Λονδίνο για να την προώθηση του νέου βιβλίου «Be Useful: Seven Tools for Life» (7 τρόποι για να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία, σε ελεύθερη μετάφραση) .

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο πρώην σταρ του Χόλυγουντ και νυν πολιτικός μίλησε – εκτός των άλλων – και για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Σβαρτσενέγκερ δήλωσε ευγνώμων για τον τρόπο που τον «αγκάλιασαν « οι Αμερικάνοι, – τόσο ως ηθοποιό από την αρχή της καριέρας του, στον «Κόναν τον Βάρβαρο όσο και ως πολιτικό αργότερα (διετέλεσε Κυβερνήτης της Καλιφόρνια από το 2003ως το 2011, με τους Ρεπουμπλικάνους)

Παρά όλα τα επιτεύγματά του, υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα γίνει ποτέ ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το σύνταγμα των ΗΠΑ ορίζει ότι για να γίνει κάποιος πρόεδρος θα πρέπει να έχει εκ γενετής της ιθαγένεια. Ο 76χρονος σταρ κατάγεται από το Thal της Αυστρίας, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 19 ετών.

«Αισθάνομαι ότι θα γινόμουν σπουδαίος πρόεδρος», δήλωσε με απόλυτη βεβαιότητα (με ύφος «Εξολοθρευτή») ο Σβαρτσενέγκερ.

Ό,τι έχω καταφέρει οφείλεται στην Αμερική, που μου έδωσε τόσες πολλές ευκαιρίες και ο αμερικανικός λαός ήταν τόσο φιλόξενος και με υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες. Το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να κάνω, είναι να είμαι υποψήφιος για πρόεδρος, αλλά δεν πρόκειται να παραπονεθώ για αυτό» τόνισε.

Πάντως δεν χάνει την ελπίδα του ότι κάποια μέρα ίσως καταλάβει το ανώτατο αξίωμα στη χώρα: « Χρειαζόμαστε μια μεταρρύθμιση του νόμου περί μετανάστευσης, για να το αλλάξουμε αυτό. Αλλά θα ήμουν λίγο εγωιστής αν βγω εγώ και προσπαθήσω να αλλάξω το νόμο».

Όσον αφορά τους δύο υποψήφιους Μπάιντεν και Τραμπ για την προεδρική κούρσα του επόμενου έτους, ο Σβαρτσενέγκερ δήλωσε: «Μου φαίνεται περίεργο που έχουμε δύο υποψήφιους 80 χρονών, ελπίζω ότι η Αμερική να βρει νεώτερους υποψήφιους , στα 40 ή και τα 50 τους και να τους δώσει την ευκαιρία ».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved