Διανύουμε περίοδο απονομής βραβείων, αλλά ο Χοακίν Φίνιξ δεν βάζει στην άκρη την ακτιβιστική του δράση. 

Λίγες ώρες προτού φορέσει το κοστούμι του, για την χθεσινή τελετή απονομής των Bafta- στα οποία η ταινία Joker ήταν για 11 βραβεία υποψήφια, και με τον ίδιο για το βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου που τελικά και κέρδισε- ο ηθοποιός βρέθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, επικεφαλής κινητοποίησης υπέρ του vegan τρόπου ζωής. 

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες, αμέσως μετά τη βράβευσή του στα SAG, ο Χοακίν Φίνιξ είχε πάει μαζί με άλλους ακτιβιστές έξω από σφαγείο και παρηγόρησαν ζώα. «Οι εργοστασιακές φάρμες καταστρέφουν τον πλανήτη μας. Γίνετε vegan», ανέφερε το πανό που ο Φίνιξ και οι άλλοι ακτιβιστές κρέμασαν στη Γέφυρα του Λονδίνου.

O5D4ZR4A3RETRFK5O5BNXFBL2Y

Σε δηλώσεις του, ο ηθοποιός απάντησε σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι άνθρωποι όπως οι ηθοποιοί, που απασχολούνται σε «λαμπερές» βιομηχανίες, δεν μπορούν να κάνουν κήρυγμα για την κλιματική αλλαγή, επειδή ζουν σε έναν κόσμο με συχνές αεροπορικές πτήσεις και υψηλό αποτύπωμα άνθρακα. «Είμαστε όλοι υποκριτές με κάποιο τρόπο. Όλοι πασχίζουμε για να κάνουμε το σωστό και κάνουμε λάθη. Η βιομηχανία καταναλώνει ενέργεια και πόρους οπότε ο δικός μου τρόπος για να το μετριάσω αυτό είναι ένας vegan τρόπος ζωής», δήλωσε ο Φίνιξ. 

«Αντί να είμαστε επικριτικοί και να επιτιθέμεθα ο ένας στον άλλον, θα έπρεπε να προσπαθούμε να βοηθάμε και να εκπαιδεύουμε ο ένας τον άλλον για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε. Υπάρχουν τόσες πολλές βελτιώσεις που μπορώ να κάνω στη δική μου ζωή και αυτό προσπαθώ να κάνω», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

 

 Δείτε ακόμη: