Η βασίλισσα Ελισάβετ, εγκατέλειψε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ υπό το φόβο του κορονoϊού, μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η 93χρονη ακύρωσε όλες τις συναντήσεις της και μεταφέρθηκε στο Κάστρο του Windsor, όπου κρίθηκε πως είναι πιο ασφαλής.

Φυσικά το παλάτι έχει καταστρώσει στρατηγικό σχέδιο απομόνωσης της βασίλισσας και του 98χρονου συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει χειρότερη.

Και οι δύο ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τόσο λόγω ηλικίας όσο και των προβλημάτων υγείας του Φιλίππου.

Και σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στη Βρετανία, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την απόλυτη απομόνωση της βασίλισσας με ελάχιστο προσωπικό, μαζί με τον 98χρονο πρίγκιπα Φίλιππο, στο Sandringham.

Η βασίλισσα είναι καλά στην υγεία της

Πηγές από το παλάτι, τις οποίες επικαλούνται τα βρετανικά μέσα, δήλωσαν πως η βασίλισσα, είναι καλά στην υγεία της, αλλά κρίθηκε καλό να απομακρυνθεί από το παλάτι την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει κυρίως τους ηλικιωμένους.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αναστατωμένο είναι το προσωπικό του παλατιού, αφού εκεί φιλοξενούνται διαρκώς επίσημοι από όλο τον κόσμο. Οπότε κανείς δεν γνωρίζει αν κάποιος από τους τελευταίους επισκέπτες τους έχει μεταφέρει τον ιό.

Έτσι, ένα μήνα και λίγες μέρες πριν κλείσει τα 94 χρόνια ζωής (έχει γενέθλια στις 21 Απριλίου), οι σύμβουλοί της θεώρησαν ότι είναι καλύτερο να μην εκτεθεί σε κίνδυνο χωρίς λόγο.

Σύμφωνα με πηγές από το παλάτι, δεν υπήρξαν κρούσματα, αλλά λόγω του άμεσου κινδύνου, κανείς δεν θέλει να το διακινδυνεύσει.

Η τελευταία εμφάνιση της βασίλισσας ήταν στις 9 Μαρτίου, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου ήρθε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, φορώντας πάντα τα γάντια της.